Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de d'octubre del 2007 | 19:09
Notícia · Esport

La FEF amenaça a tort i a dret

Més capítols en el serial per impedir que la selecció catalana de futbol pugui jugar el dia 14 d’octubre. Si, d’entrada, la Real Federació Espanyola (RFEF) ja limita fins a l’extrem el nombre i l’status dels partits de la catalana, i després pressiona els possibles equips rivals per a no venir, ara ja ha passat a la pura amenaça. Ho explica aquest dimarts el diari Avui. Davant la possibilitat que la selecció catalana jugués amb la de Costa d’Ivori, la RFEF ha corregut a posar-se pel mig i amenaçar d’emprar tots els instruments –legítimes o no- que té a l’abast per impedir-ho.
La cosa ha anat de la següent manera: després de descartar el partit contra els Estats Units, la FCF va continuar buscant possibilitats. Una d’aquestes era Costa d’Ivori, selecció que, a més, tenia un especial interès en disputar el partit. El primer a negociar amb la RFEF va ser el seleciconador, Uli Stielike, pel seu passat madridista. La contundent negativa amb què es va trobar, però, va fer que delegués la tasca al representant de la selecció, Eric Judkievicz, un agent UEFA resident a Barcelona, amb llicència de la RFEF i amb bones relacions amb el secretari general de la RFEF, Jorge Pérez.

Doncs bé, a Stielike, en una entrevista per un altre tema a COMRàdio, se li va escapar que el seu equip jugaria contar Catalunya (tot i que la catalana ja ho havia descartat), i Judkievicz va trucar a Jorge Pérez. La resposta va ser, ni més ni menys: “Aparta’t d’aquest tema tant com puguis. No podeu jugar i si vosaltres o algú ho fa, si hi ha partit, enviarem una carta a la FIFA per demanar dures sancions contra tothom qui hi hagi intervingut”. Ras i curt. Judkievicz, al.lucinat i incapaç d’entendre el per què de tal obsessió en boicotejar “un partit de futbol que pot ser una festa”, diu.

L'estratègia de la catalana d'enfrontar-se a un combinat africà dificultaria, per tant, boicots similars, ja que la RFEF hauria d'actuar contra els jugadors, que participarien a títol individual, i fer-ho un per un.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat