Indica publicitat
Divendres, 30 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de abril del 2007 | 18:53
Notícia · Esport

Gabri, exjugador del Barça i actual de l?Ajax, també es destapa

Potser és la claredat que sovint dóna el fet de viure fora del país, contràriament al tòpic del cosmopolitisme mal entès, que l’exjugador del FC Barcelona i actual de l’Ajax d’Amsterdam, Gabri, ha declarat en una entrevista a la revista esportiva Voetbal International que “set milions de catalans, entre ells jo mateix, considerem que la nostra vida seria millor si fóssim independents”. Sembla que els futbolistes catalans d’ara cada vegada tenen les coses més clares, molt més que les anteriors fornades, i parlen sense embuts. Gabri, que a l’entrevista critica també l’estancament de les estructures del futbol estatal i la manca de renovació tant entre entrenadors com especialment del seleccionador espanyol Luis Aragonés, considera que el principal motiu pel qual Espanya pretén mantenir la tutela del futur del nostre país és el fet que Catalunya sigui “motor econòmic” de l’Estat. “Com que tenim l’economia que més creix dins d’Espanya, amb un 4%, representem el motor econòmic del país i, per això, no ens deixen separar-nos”, afirma Gabri.

No cal dir que a la caverna mediàtica, sempre a l’aguait, ja han saltat les alarmes i són uns quants els diaris que es refereixen a aquestes declaracions, com La Gaceta de los Negocios i el diari esportiu Marca. L'un considera que "el nacionalismo catalán" és, de per si, "un tema polémico", i l'altre, a l’ample: “Gabri se pasa tres pueblos”, titula l'esportiu. Furgant encara en l’absència dels jugadors del pre-benjamí del Barça mentre sonava l’himne espanyol a Alvarge, la redacció de Marca considera les declaracions independentistes de Gabri com un “echar més leña al fuego”. Es veu que encara hi ha opcions polítiques que són tabú a l'Espanya que vol ser del segle XXI, fins al punt que troben a faltar que el jugador rectifiqui.

De moment, l’economia catalana es va situant entre les que menys creix de l’Estat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat