Indica publicitat
Dimarts, 20 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de juny del 2007 | 17:56
Notícia · Esport

Tamudo, disposat a jugar amb Catalunya

El periodista i subdirector del diari esportiu As, Tomàs Guasch, acaba de publicar de la mà d’Edicions Dau la història del jugador del RCD Espanyol Raúl Tamudo fins esdevenir allò que és ara, un dels pilars fonamentals de l’equip blanc i blau. L’autor hi fa una aproximació personal i professional a un dels jugadors més estimats per l’afició perica.
Així, s’hi relaten episodis com els difícils inicis del seu pare, immigrat d’Extremadura, la Santa Coloma antifranquista dels anys setanta, el peregrintage dels dos germans Tamudo per diferents categories, la relació amb l’entrenador Paco Flores, la surrealista revisió mèdica del Glasgow Rangers o les dues copes del Rei.

Al llibre, que també conté una entrevista amb el protagonista, s’hi pot trobar alguna perla de les que difícilment hom s’esperaria, com quan el jugador afirma, sense embuts, que “sóc català, estimo Catalunya i si un dia tingués selecció pròpia i estigués per córrer darrera la pilota, la defensaria encantat”. Tot i que, segons l’autor, “Tamudo pertany a l’univers de persones que se senten catalanes i espanyoles alhora”, el cert és que els qui se solen definir d’aquesta manera són precisament els qui no tenen cap mena d’intenció de defensar la senyera. Tamudo, però, es desmarca d’aquest perfil, parla clar i es posiciona. I ho fa en un llibre, a més, editat en català i que, de moment, està sent un èxit de vendes, camí ja de la segona edició.

Alguns diuen que tal vegada sigui una estratègia de màrqueting per vendre més exemplars, però obliden que quan s’escriu un llibre es pensa molt bé què s’hi diu, tenint en compte la perdurabilitat pròpia d’aquest format. És més, afirmacions d’aquesta mena en el món del futbol no és que constitueixen pas un “ganxo” gaire llaminer.

Des de la Plataforma Proseleccions esportives catalanes, “actituds com aquesta posen de manifest les ganes de molts jugadors catalans de representar oficialment Catalunya i demostren que expressar els sentiments no és cap tabú sinó un dret que té cadascú”. Ara només falta esperar que l’oficialitat de les seleccions sigui una realitat mentre Tamudo encara pugui córrer darrere la pilota.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat