Indica publicitat
Dissabte, 4 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de de juny del 2007 | 16:49
Notícia · Esport

El PP encara delira amb el futbol sala

El Grup Popular al Congrés dels Diputats va tornar a la càrrega dimecres amb l’assumpte del partit de futbol sala que va enfrontar, l’11 de juny, la selecció catalana amb l’espanyola a la I Copa del Món d’aquest esport, que es va celebrar a la República de Yakutia (Rússia) i en què els catalans es van emportar la victòria. Durant la sessió de control a la cambra baixa, Jorge Fernández va insistir en les dues línies d’atac del seu partit i de la Brunete mediàtica: una, la suposada “tolerància” del govern espanyol per haver permès la situació; l’altra, Catalunya per haver actuat “con clara y manifiesta mala fe” i “abusando de la ingenuidad de la otra parte”. El que no sap Jorge Fernández, o no vol saber, és que aquest emparellament es coneixia un mes abans d’iniciar-se la competició per les dues parts. El que el diputat popular ignora també, o vol ignorar, són les males pràctiques dels integrants del combinat espanyol, que de tan “ingenu” que era no va dubtar ni un moment en redactar una carta a l’organització del torneig -val a dir que signada per més individus que els desplaçats allí- en què es queixava de la presència de Catalunya i es gosava fins i tot a negar el caràcter nacional del nostre país.

La “ingenuïtat espanyola” també va quedar manifesta en l’absoluta falta de respecte dels seus representants en sonar els Segadors quan Catalunya s’enfrontava a Argentina, donant la nota al ser els únics del pavelló que van quedar-se asseguts, cosa que no van fer pas amb l’himne argentí. Jorge Fernández va afegir que “a nadie le debe sorprender que quienes desean la ruptura de España vean en el ámbito deportivo un terreno abonado para avanzar en sus proyectos si el Gobierno de España se lo permite por acción o por omisión”.

Una afirmació, aquesta, que només es pot qualificar de delirant si, tal com sap perfectament el PP, l’ambaixador espanyol a Rússia ho va deixar tot per demanar al Ministeri d’Assumptes Exteriors de la Federació Russa que impedís el partit. Una feina que, com es pot veure en aquestes imatges, va fer amb absoluta efectivitat, fent desaparèixer qualsevol rastre de la rojigualda. I encara va tenir temps per travessar més de 6.000 quilòmetres i fer creure a tothom qui podia que la culpable de tot, com no, era Catalunya.

De fet, la mateixa ministra d’Educació, Ciència i Esports, Mercedes Cabrera, reconeix que es van fer “gestiones” per impedir que el combinat espanyol jugués com a tal. En definitiva, curiosa manera de no barrejar política i esport, cosa que tantes vegades s’ha sentit dir per part d’aquests mateixos sectors en contra de qui defensa l’oficialitat de les seleccions catalanes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat