Indica publicitat
Divendres, 30 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de maig del 2007 | 19:05
Notícia · Esport

14 d'octubre: Catalunya-EUA de futbol

El 14 d'octubre, la selecció catalana de futbol s’enfrontarà al Camp Nou contra la d'Estats Units. Aquest nou partit de costellada servirà de preparació al combinat nord-americà, que tres dies després jugarà un altre partit a Suïssa. Per Catalunya serà un dels dos partits programats abans d'acabar l'any, ja que també té previst tornar la visita que Euskadi li va fer l’any passat. Tot i tractar-se d’un rival amb un nivell de joc més aviat pobre, Catalunya s’enfrontarà a un equip eminentment mediàtic, situació que la pot afavorir de cara a la seva eterna lluita per ser reconeguda oficialment a totes les competicions. Segons el seleccionador català, Pere Gratacós, el partit "suposarà un gran ressó per Catalunya al continent americà. Per la nostra selecció és interessant comercialitzar la nostra marca, promocionar el nostre país i la nostra selecció". Gratacós destaca que la Federació Nord-americana "ha mostrat en tot moment una gran disposició per venir a jugar contra nosaltres i portarà el seu equip més competitiu. És una selecció que està creixent, però Catalunya té opcions de guanyar". El seleccionador americà, Bob Bradley, es mostra entusiasmat amb el partit: "Som afortunats de poder jugar amb seleccions europees de nivell com són Catalunya i Suïssa".

El fet que el partit es disputi el 14 d'octubre té un interès afegit, ja que és una data FIFA, és a dir, oficial, un fet que segons Gratacós "s'ha de seguir repetint, perquè és una passa més cap a la nostra normalització".

Entre els hooligans catalans, ja hi ha qui anuncia que les grades seran un clam contra l'imperialisme nord-americà, situació que esborrona tant la Federació Catalana com bona part de l'afecció més assenyada. Fins l'octubre, però, hi ha temps per fer pedagogia i contraposar els guanys i les pèrdues que comportaria una acció d'aquesta magnitud.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat