Indica publicitat
Dissabte, 11 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de maig del 2012 | 16:48
Notícia · Illes Balears

El PP es nega a pagar un ajut previst per a les revistes en català

Seguint la línia de destrucció de la llengua pròpia a les Illes, els populars han denegat una partida prevista al pressupost del Consell de Menorca destinada a les publicacions locals en català.

Maó · En la darrera sessió del Consell de Menorca, dut a terme el 23 d'abril, la consellera Maite Salord (PSM-Més per Menorca) va instar l'equip de govern del PP a executar una partida prevista al pressupost dedicat a ajudar les revistes locals en català.

El pressupost es va aprovar fa pocs mesos i aquesta partida ja va experimentar una reducció del 50%, amb un import de només 5.250 €.

Les revistes locals de Menorca han tingut un paper molt important de contribució a la normalització lingüística. Aquest mitjans han omplert durant molt de temps una carència sagnant a les Illes i han procurat la lectura en llengua catalana a molta gent  que difícilment hi hauria accedit.
Les ajudes de l'Administració són fonamentals per a la pervivència d'aquestes publicacions
D'altra banda, aquestes revistes es poden editar gràcies als esforços voluntaris d'alguns veïns, la qual cosa no impedeix que tinguin serioses dificultats econòmiques per sortir al carrer cada mes.

En aquest context, les ajudes previstes al pressupost del Consell, per molt exigües que siguin, són fonamentals per a la pervivència d'aquestes publicacions. Fa unes setmanes, les revistes van rebre una comunicació conforme no es convocarien els ajuts.

En el debat, Salord va assenyalar la contradicció que suposa fixar una quantitat al pressupost per després no executar-la i va demanar a l'equip de Govern que compleixi el que estableix l'Estatut i les lleis respecte a la promoció de la llengua catalana.

Al seu torn, la consellera de Cultura, Maruja Baíllo (PP), va al·legar problemes de tresoreria i va manifetsar que la seva prioritat no era la llengua catalana, sinó l'austeritat. Finalment, doncs, la proposta va ser rebutjada amb els vots dels consellers del PP.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat