Indica publicitat
Dijous, 2 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de maig del 2012 | 19:04
Notícia · Illes Balears

Rafel Bosch destrossa la immersió lingüística a primària

El Govern de Bauzá ha decapitat definitivament la presència del català a l'ensenyament de les Illes i el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, ha anunciat que el castellà serà vehicular al segon cicle d'infantil i primer de primària.

Rafel Bosch

El govern balear ha començat a fer efectiva l'espanyolizació de l'ensenyament a les Illes. Aquesta setmana el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, ha presentat l'Ordre d'Admissió per al curs escolar 2012-2013.

En aquest document, el Govern ha incoporat una important novetat: el castellà passarà a ser llengua vehicular a dues etapes de l'escola de les Illes: a 2n cicle d'educació infantil (3 a 6 anys) i a 1r cicle d'educació primària (1r i 2n curs). El català deixa de ser així llengua preferent a l'educació balear i haurà de competir amb l'espanyol, que per primer cop passarà a ser també llengua vehicular a l'ensenyament.

Amb la lapidació del català a l'ensenyament infantil i primari, el govern de Bauzá ha ovbiat la seva obligació legal i estatutària de promoure l'ús de la llengua pròpia a tots els àmbits de la societat, l'educatiu inclòs, i ha posat en marxa mesures per marginar-la i criminalitzar els seus parlants i defensors.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat