Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de setembre del 2008 | 16:56
Notícia · Internacional

Arzalluz: "A aquest Estat se li diu democràtic i després és el que és"

Reproduïm de Izaronews ·

Xabier Arzalluz creu que, després de la il·legalització d'EHAK pel Tribunal Suprem, a l'esquerra abertzale l'únic que li queda és "continuar lluitant". "Trobaran els seus camins com fins ara, amb diferents noms, amb diferents procediments. Sens dubte, amb aquesta forma de Constitució i d'Estat no és fàcil lluitar. Se li diu democràtic i després és el que és".

 

?En declaracions a Herri Irratia-Loyola Media, Arzalluz ha recordat que en un punt del Pacte d'Ajuria Enea es va convidar Herri Batasuna a acudir-hi "com els altres" al Parlament, "perquè a les eleccions sí que hi anaven, però no ocupaven els seus escons, doncs que hi anessin com tots els altres de la batalla política: sabent que en aquest país totes les idees són perfectament discutibles i presentables, inclosa la independència d'Euskadi".

Ha estat el PSOE, ha explicat, el que ha canviat d'actitud respecte a l'esquerra abertzale, per pressió electoral del PP. "Sobretot, -ha dit- per la batalla del PP, el PSOE va anar claudicant, claudicant per por electoral i som on som, que després de 14 anys de pregar-los que vinguessin, per fi van venir i els van llançar, els van llançar amb qualsevol subterfugi legal".

?Per a Arzalluz, s'estan utilitzant "dreceres" legals "perquè últimament el que estem veient és només la condemna o no condemna". " Per què algú ha de condemnar algú si no vol?, i per això no incorre en cap delicte, llevat de si el posa així la llei perquè els dóna la gana," ha manifestat.

Arzalluz ha assegurat que després de l'esquerra abertzale el Govern espanyol també podria il·legalitzar al PNB, perquè "tots aquests i d'altres són igual que ETA". "Jo era president de l'EBB i en roda de premsa, en més d'una ocasió, vaig advertir seriosament 'avui aquests, demà nosaltres'. Aquests el que no toleren de cap manera és l'autodeterminació i la independència, i arribat el cas faran amb els altres el que estan fent amb aquests i en això estem", ha advertit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat