Indica publicitat
Dissabte, 17 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de gener del 2016 | 10:06
Notícia · Llengua

"De cap a cap ", nou curs de català en línia per a infants d'arreu del món

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, juntament amb la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, han impulsat el curs en línia "De cap a cap ", adreçat sobretot a infants de famílies catalanes que viuen a l'exterior.

El curs parteix d'una guia didàctica que la Secretaria d'Afers Exteriors va elaborar en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament i que ofereix al seu web. La Direcció General de Política Lingüística ha dut a terme el procés d'adaptació d'aquests continguts estàtics pensats per ser impresos a un format interactiu i multimèdia i els ha integrat a la plataforma Aula mestra de la plataforma d'aprenentatge Parla.cat , de manera que el curs esdevé obert, fàcil de seguir i amb un disseny atractiu, i permet posar en contacte infants d'entre 4 i 9 anys de diferents llocs del món mentre practiquen de manera lúdica el català.

El contingut del curs s'estructura en 10 unitats temàtiques centrades cadascuna en un conte vinculat a les èpoques de l'any. Les activitats proposades fan referència al mes de l'any de cada unitat i van presentant els exercicis a través de jocs, cançons, lectures, vídeos, qüestionaris… que treballen no solament a la llengua catalana, sinó també aspectes de la cultura i les tradicions catalanes i conceptes bàsics d'història o geografia de Catalunya. Així, per exemple, segons el mes en què se centri la unitat, els infants podran aprendre a fer panellets, coneixeran el significat de la figureta o la fava del tortell de Reis, podran practicar vocabulari i estructures mentre es diverteixen aprenent tot el que acompanya la festa del Carnestoltes -el dijous gras, l'enterrament de la sardina, els bunyols de quaresma- i comparteixen la foto de la seva disfressa amb tot el grup, o podran conèixer què és una diada castellera i descobrir que els castells són, des de fa uns anys, patrimoni de la humanitat. El curs, a més, ofereix nombrosos enllaços externs a pàgines lúdiques i educatives.

Tot i que el treball individual és important, "De cap a cap" promou les activitats del curs en què els participants han d'interactuar, treballar col·laborativament i compartir idees i experiències, amb l'objectiu de fomentar la comunicació i estrènyer el vincle entre els participants.

Patufets al món, un grup de tres mares catalanes que viuen a Irlanda, Alemanya i Sud-Àfrica i que han creat una plataforma a la xarxa amb recursos per tal que els nens i les nenes que no viuen a Catalunya no perdin el contacte amb la llengua, la cultura i les tradicions catalanes, assumeix la coordinació del curs "De cap a cap" i n'engega ara la difusió amb la intenció de començar a oferir-lo durant el primer trimestre de l'any.

La Direcció General de Política Lingüística continuarà col·laborant amb l'administració de la plataforma Parla.cat-Aula mestra, amb suport tècnic i l'assessorament didàctic i sobre l'entorn. Així mateix, la Secretaria d'Afers Exterior donarà suport en la gestió del projecte a les persones que coordinaran del curs i en faran la dinamització.


Curs De cap a cap: http://llengua.gencat.cat/decapacap (cal identificar-se o entrar com a visitant)

Web de Patufets al món

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat