Indica publicitat
Dissabte, 17 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de juny del 2016 | 12:26
Notícia · Llengua

La CAL lliura els Premis Joan Coromines 2016

Aquest cap de setmana s'ha celebrat l'acte d'entrega dels Premis Joan Coromines 2016, el reconeixement que la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, atorga des de l'any 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació.

L'Esdeveniment ha tingut lloc a l'Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès, i ha comptat amb l'assistència de més de 200 veïns i veïnes de la vila, guardonats i autoritats locals.

Els guardonats amb els Premis Joan Coromines, que enguany arriben a la 15a edició, han estat Emma Vilarasau, per la seva brillant trajectòria professional, que l'ha convertida en una de les millors actrius del teatre català i en català. Josep Maria Espinàs també ha rebut la distinció, en reconeixement a una llarga trajectòria d'activisme lingüístic i cultural, i a una intensa activitat creativa en llengua catalana.

En la categoria de col·lectius, ha estat reconeguda la tasca de La Bressola i de Ràdio Terra, la primera per l'esforç continuat al llarg dels darrers quaranta anys per promoure l'educació en català a la Catalunya Nord, i la segona per la iniciativa de fer una ràdio de comunicació popular per als Països Catalans, enfocada a la transformació social, amb criteris de pluralitat i diversitat.

El guardó local ha estat atorgat a l'escriptor Miquel Desclot, per la seva tasca de difusió de la llengua catalana, principalment en els àmbits de la poètica, la prosa, l'ensenyament, la traducció i la música.

Enguany, la CAL ha volgut retre un homenatge a Muriel Casals, recentment desapareguda. Per això, ha lliurat un guardó especial en reconeixement a la seva implicació en la llengua i la cultura, que la van convertir en una de les personalitats més influents en el panorama social, cultural i polític del nostre país.

A continuació, s'ha fet una xerrada al voltant de l'experiència en l'aprenentatge de la llengua dels nous catalanoparlants a càrrec d'Eliana Oliveira de Freitas, que reflecteix el seu testimoni en el llibre "Ajudeu-me. El crit d'una llengua que vol seguir viva". Tot seguit, s'ha presentat el Cartell del Correllengua 2016 en homenatge a Montserrat Roig dissenyat per Anna Fenoy i el Manifest de la present edició del moviment, escrit per Vicenç Villatoro.

La vetllada s'ha tancat amb la música de Mariona Roca acompanyada d'Ivan Hinojosa i Giuseppe Costa.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat