Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de juny del 2012 | 17:36
Notícia · Llengua

La Plataforma per la Llengua, contra la desfeta de la immersió

L'entitat ha presentat aquesta setmana un argumentari en suport del català com a única llengua vehicular a l'escola catalana. La Plataforma vol fer evident, amb aquesta mesura, el perill que corre la llengua pròpia a les aules del país.

Barcelona · La Plataforma per la Llengua ha elaborat, amb el suport de la coordinadora d'entitats Somescola.cat, un argumentari en suport del català com a única llengua vehicular a l'escola catalana.

El document s'ha elaborat arran de les sentències judicials que han posat en qüestió el sistema d'immersió lingüística i d'escola catalana en llengua i continguts. Pretén ser un suport teòric amb arguments a favor de l'actual sistema, i ja s'ha començat a enviar a totes les escoles del país.
Cal substituir l'esquema d'una societat bilingüe per una de multilingüe que tingui el català com a eix vertebrador"
L'argumentari s'estructura en 11 punts que pretenen donar resposta a diverses afirmacions errònies que tergiversen la nostra realitat social i lingüística. El document planteja que cal substituir l'esquema d'una societat bilingüe per una de multilingüe i que tingui el català com a eix vertebrador de la diversitat i com a llengua comuna. La conclusió de l'informe és que l'escola catalana és garantia d'igualtat en els aprenentatges i en les oportunitats de futur, i font de llibertat, cohesió i harmonia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat