Indica publicitat
Divendres, 27 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de febrer del 2016 | 12:58
Notícia · Política catalana

Barcelona en Comú vol liderar la confluència d'esquerres a nivell català

La formació d'Ada Colau aprova en el plenari de dissabte passat en assemblea la idea d'Ada Colau de crear una confluència d'esquerres que lideri l'espai de l'esquerra a Catalunya, basada en tres eixos: 'radicalització democràtica, defensa dels drets socials i sobirania'.

Després de l'èxit d'En Comú Podem el 20-D, la formació que lidera Ada Colau, Barcelona en Comú (BComú) ha començat aquest dissabte a posar les bases del nou espai d'esquerres que vol construir a escala catalana, un subjecte polític que reprodueixi l'eina electoral d'En Comú Podem, guanyador de les eleccions generals a Catalunya, i també l'experiència municipalista de Barcelona.

El nou instrument polític hauria de fugir, segons BComú, de les sopes de sigles, de les coalicions fetes als despatxos, i de la simple suma instrumental i electoralista de forces. "Cal construir des de baix, fent xarxa, on tothom aporti, vingui o no d'organitzacions polítiques". Tot i que el nou partit pretén aglutinar ICV, EUiA, Podem i la mateixa BComú, l'organització liderada per Colau vol evitar les previsibles pugnes partidistes i construir el nou espai a partir de les experiències municipalistes, incloent-hi els partits darrere de "plataformes i agrupacions ciutadanes, moviments socials i altres actors polítics", respectant els principis i l'ADN que caracteritzen Barcelona en Comú. A més, ha subratllat que els drets socials i el dret a decidir en el seu sentit més ampli seran fonamentals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat