Indica publicitat
Dimecres, 8 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de novembre del 2016 | 12:06
Notícia · Política catalana

Montse Venturós detinguda per ordre judicial

L'Alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha estat detinguda avui al matí a casa seva pels Mossos d'Esquadra per posar-la a disposició judicial. per sorpresa. El seu delicte? Haver penjat una estelada. Venturós s'havia negat a declarar al respecte les dues vegades que havia estat requerida la primera el 5 d'abril i la darrera el 17 d'octubre.

L'alcaldessa s'enfrontaria, doncs, a un possible delicte de desobediència. 

L' advocat de Montse Venturós, Benet Salellas, ha lamentat la detenció de Venturós i ha criticat la manera i el lloc en el que s'ha fet "S'ha buscat un moment en què l'alcaldessa estava sola a casa. El més normal hauria estat anar a detenir-la a plena llum del dia i a l'Ajuntament, quan tothom pogués veure què passava. En canvi, se l'ha anat a buscar de matinada i a casa seva. Això diu molt poc de la política del departament d'Interior" i ha demanat "Fins a quin moment pensa la conselleria seguir executant ordres injustes?".

Les reaccions de suport s'han anat succeïnt a mesura que s'ha fet pública la notícia:

La del president de la Generalitat, Carles Puigdemont:   "El meu suport a @venturosm i als càrrecs electes que pateixen persecució per les seves idees. La llibertat d'expressió no és cap delicte".

La
de la presidenta del parlament, Carme Forcadell: "Tot el suport a Montse Venturós.Ni la judicialització d la política ni els tribunals impediran q els catalans/es decidim el nostre futur".

La secretaria general d'ERC, Marta Rovira: "Tot el suport a @venturosm Penjar una bandera és llibertat d'expressió!Diem prou a la judicialització de la política!


La de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: "Contra judicialització de la política, en defensa d la llibertat d'expressió i la sobirania municipal: tot el suport a alcaldessa".

L'Assemblea Nacional Catalana també ha mostrat el seu rebuig per aquesta detenció "L'ACN està preparada per afrontar aquesta fase final del procés, una fase on caldrà unitat i determinació. Unitat per defensar els nostres representants electes, i determinació per travessar la paret de paper en què s'ha convertit l'Estat". També ens recorden la convocatòria del proper diumenge 13 de novembre "Ara, més que mai, és imprescindible que els ciutadans demostrem el nostre compromís amb la defensa de les institucions democràtiques d'aquest país anant a la concentració del 13 de novembre a l'Avinguda Maria Cristina, davant les fonts de Montjuïc de Barcelona".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat