Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de febrer del 2016 | 12:28
Notícia · Política catalana

Un 57,2% dels catalans a favor de la independència segons el CEO

Segons l'última enquesta publicada pel Centre d'Estudis  d'Opinió el 57'2 dels catalans estaria totalment o bastant a favor de la independència de Catalunya i un 32% hi estarien bastant o totalment en contra. El resultat anterior havia estat del 46'7% tot i que aquests no són comparables ja que el CEO hauria canviat la manera de preguntar sobre la qüestió.

Així, si fins ara el CEO preguntava en els seus baròmetres Vol que Catalunya esdevingui un estat independent? en aquesta última enquesta es va optar per  Pensant en la independència de Catalunya, vostè hi està totalment a faor, bastant a favor, bastant en contra o totalment en contra?. A més a més  l'enquesta publicada el passat divendres es distribuia de forma molt diferent. Enlloc de 2.000 enquestes presencials se n'haurien  fet 1050 telefòniques, distribuïdes proporcionalment en funció de la població de cada demarcació, quan als baròmetres s'acostuma a sobrerepresentar Lleida, Tarragona i Girona en detriment de Barcelona.

L'enquesta que se centrava en les relacions personals i les xarxes socials també ha donat dades sobre on i amb qui es debat el tema de la independència. Així:

En dinars amb amics (59,9%) i familiars (61,7%) és on més disposada està la gent a treure el debat sobre la independència, mentre que les xarxes socials són l'espai en què es mostra més reticent (Facebook 16,9% i Twitter 10,7%). L'enquesta també pregunta sobre les coincidències sobre el tema amb familiars, amics i companys de feina. Un 64,5% opina el mateix que la seva parella, un 38,4% el mateix que els companys de feina, o un 36,5% el mateix que els seus veïns.

Pel que fa als principals problemes del país, l'atur és la principal preocupació per al 33,6% dels enquestats, seguida de la insatisfacció amb la política (19%) i les relacions entre Catalunya i Espanya (18,3%). La majoria dels enquestats opina que la situació política és dolenta o molt dolenta (59,4%) i que també ho és l'econòmica (56%). A més, un 33,1% pensa que l'economia es quedarà igual en el proper any, un 28,5% que millorarà i un 19% que empitjorarà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat