Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de desembre del 2012 | 18:46
Notícia · Política catalana

Vila d'Abadal abandona mentre Duran i Lleida empeny contra l'independentisme

Duran i Lleida ha demostrat que no li agrada perdre. Ni tan sols quan la lluita és contra tot un país sencer que vota a favor d'un referèndum d'autodeterminació. Aquesta setmana Josep Maria Vila d'Abadal, l'eterna frontissa al lideratge de Duran, ha abandonat Unió. El motiu l'ha deixat clar: "Duran i Lleida s'ha apropiat del partit".

Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic.

Barcelona · Com l'oli i l'aigua, com gat i gos. Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha decidit abandonar aquesta setmana la militància d'Unió com a conseqüència de la sempiterna pugna amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

La lluita entre ambdós líders ha arribat a la fi aquesta setmana, tal i com ha sentenciat l'alcalde de Vic a la roda de premsa: "Fins aquí puc aguantar". Vila d'Abadal, unit al partit fins i tot a nivell emocional (el seu avi va ser-ne fundador), ha posat punt i final a una pugna interna que anava més enllà del lideratge, ja que la consagració de Duran i Lleida en el darrer congrés del partit no va ser motiu suficient per a fer marxar a Vila d'Abadal d'Unió.
Duran haurà de decidir si continua fent mans i mànigues per mantenir un partit en contra d'un país sencer"
El resultat de les darreres eleccions al Parlament, amb una majoria a favor de la consulta sobiranista, sumat a la gran voluntat popular a favor d'una consulta d'autodeterminació i les últimes declaracions del líder d'Unió han estat la gota que ha fet vessar el got de Vila d'Abadal, el qual s'ha consagrat durant els darrers anys com el sistema nerviós central de l'independentisme a nivell municipal. Duran, per contra, incrustat en una lluita contra la independència que ja resulta, a hores d'ara, suicïda, atemporal, antiqüada i que fins i tot pot fer passar una factura altíssima al partit, va sentenciar durant el darrer Consell Extraordinari d'Unió que el partit "no es pot deixar arrossegar més pel clima sobiranista viscut a Catalunya".

"Duran i Lleida s'ha apropiat del partit. Fins aquí puc aguantar" ha conclòs l'alcalde de Vic. Amb tot, és possible que Josep Maria Vila d'Abadal hagi obert una esquerda de proporcions insalvables al si del partit: el president comarcal d'Unió a Osona, Xavier Farrés, ha decidit seguir les passes de l'alcalde de Vic i ha anunciat que també estriparà el carnet d'Unió. Li seguiran més militants? De moment queda clar que és massa exigent la tossuda lluita de Duran en contra una realitat que cau pel seu propi pes. El líder d'Unió haurà de decidir si continua fent mans i mànigues per mantenir un partit en contra d'un país sencer o si busca una nova alternativa al creixent sentiment independentista a nivell polític i social.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat