Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de gener del 2011 | 16:11
Notícia · Política

Bozal i "el govern dels millors"

Barcelona · Clarificadora és la notícia que ha publicat El Periódico sobre els recursos que l'Advocacia General de l'Estat a Catalunya va presentar contra la consulta sobre la independència d'Arenys de Munt, i que va redactar l'actual consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal. Segons la consellera, la iniciativa democràtica que s'ha estès per centenars de municipis del Principat i en què hi han participat més de mig milió de catalans posava en perill "l'estabilitat política i social" d'Espanya. De fet, Bozal equiparava el fet de cedir espais municipals per celebrar la consulta a la decisió dels ajuntaments bascos de permetre instal·lar les capelles ardents d'etarres en edificis consistorials.

Entre les frases més destacades dels documents de Bozal, és remarcable la següent: "tant si la qualifiquem de referèndum com si la qualifiquem de mera consulta popular municipal és necessària l'autorització del Govern de la nació".

Artur Mas va prometre un govern "dels millors", encara que els hagués de buscar a fora del seu partit. Fitxatges com el de Ferran Mascarell a Cultura mostren que l'actual president de la Generalitat ha seguit en aquesta línia. Però la política no és tan sols gestió. s també lideratge, són valors i posicionaments, fets més o menys intangibles que marquen les actuacions dels governs i les conselleries. Sense entrar en la capacitat de Bozal, és compatible la seva presència en un govern que parla de noves transicions i del dret a decidir? Una persona que considera que una iniciativa ciutadana que té com a nucli la democràcia pot generar inestabilitat, podrà estar al costat dels interessos de Catalunya si Mas plantegés -una hipòtesi improbable, tot cal dir-ho- un referèndum, ni que sigui pel finançament? Algú que considera que la seva nació és Espanya pot formar part d'un govern considerat nacionalista català? No hi havia cap altre representant que, a més de ser un bon professional, entengués i recolzés les aspiracions nacionals de Catalunya i la defensés dels nous atacs que vindran?

L'any va acabar amb una sentència del Tribunal Suprem que posa en perill la immersió lingüística. Què en pensa Bozal de la decisió del TS? Creu que s'ha de complir la sentència sense fer soroll? La legislatura que acaba d'arrencar es preveu complicada, i no tan sols per la crisi econòmica: la sentència del TC retallant l'Estatut ha obert la caixa dels trons perquè PP, Ciutadans, Defensores del Pueblo i companya recorrin tot allò que faci olor de llengua i cultura catalana. s en aquests moments, més que mai, en què cal un govern que remi en la mateixa direcció i tingui molt clar que hi ha línies que no es poden travessar. Una feina que, veient els precedents, no sembla que lligui amb Bozal.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat