Indica publicitat
Dimarts, 20 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de juny del 2007 | 18:48
Notícia · Política

Ernest Maragall s?empassa la tercera hora de castellà

Tot i la suposada satisfacció mostrada pel conseller d’Educació Ernest Maragall per l’acord al que s’ha arribat sobre la no obligatorietat de la tercera hora de castellà, la veritat és que els elements clau que l’han fet possible han estat la ferma actitud d’ERC i la negociació intel·ligent de Joan Ridao, per una banda, i la comprensió del president José Montilla , per l’altra. Això, ha permès que ERC i el vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira s’hagin apuntat un dels èxits més importants d’aquesta legislatura que tot just comença. El conseller Ernest Maragall havia aconseguit enfrontar-se a la immensa majoria de la comunitat educativa i amb milers de mestres i educadors sorgits de l’entorn de Rosa Sensat i la seva fundadora Marta Mata. El més greu de tot, però, és que Ernest Maragall es creia i esperem que no s’ho continui creient encara , que calia salvar a uns quants joves d’Olot que pobrets no coneixien prou bé la llengua de la metròpoli . En canvi, des de les seves postures elitistes i suposadament universalistes no el preocupava gens que milers i milers de joves del cinturó de Barcelona i de la nova immigració no coneguessin la llengua pròpia del país. Avui doncs, és un dia d‘avenç per a la llengua catalana. El decret de català a primària pactat per ERC amb PSC i IC garanteix que no hi haurà una tercera hora de castellà obligatòria com pretenia imposar el reial decret del govern espanyol. L'estructura horària, per tant, es mantindrà igual que fins ara, amb dues hores setmanals per al català i dues més per al castellà.

Esquerra ha constatat i així ho ha transmès a les negociacions que el model educatiu català i les lleis han funcionat raonablement bé, i que pedagògicament res no justifica l’increment d’hores de castellà. El grup parlamentari afirma que encara és el català la llengua que necessita més atenció. Els centres, però, a partir del decret català, podran elaborar el seu propi projecte lingüístic atenent la realitat sociolingüística del seu entorn i podran, prèvia autorització del Departament d'Educació, impartir assignatures no lingüístiques en altres llengües estrangeres.

 El decret català d’ordenació curricular a l’educació primària garantitza, tal com estableix el nou Estatut amb el desplegament de les noves competències, que el català és la llengua vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament a Catalunya. El decret també contempla incorporar progressivament l’ensenyament de l’anglès com a llengua franca al llarg de tot l’ensenyament obligatori.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat