Indica publicitat
Diumenge, 11 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de setembre del 2010 | 15:09
Notícia · Política

Els demòcrates abandonen el PP

Reproduïm de Tribuna Mallorca · Avui s'han produït dos fets que confirmen el rum rum de crisi interna dins el PP balear. El primer, la dimissió de Miquel Munar, és important pel que representa: la desaparició del sector demòcrata del PP, eliminat progressivament i substituït pels ultres bauzistes o delgadistes (tanto monta monta tanto). Miquel Munar, representant destacat del centrisme i del regionalisme, persona que ha destacat pel seu caràcter dialogant i pel seu tracte exquisit, no només deixa la seva acta de diputat, sinó que abandona la militància dins el PP. I ho fa fent constar el seu disgust amb la deriva espanyolista del PP i negant la major, que Bauzá, que va ser batle en temps de Matas, representi cap renovació interna de la formació. Cristòfol Soler, màxim exponent intel·lectual d'aquest sector, ja va avisar fa uns mesos que no hi havia cap diferència ideològica real entre Bauzá i Delgado, fet que ha quedat demostrat amb el pacte de cavallers entre els dos per dirigir conjuntament el partit.

La marxa de Munar és, a més, un regal enverinat ja que només hi ha un escó entre ell i el mateix Bauzá. La renúncia de la següent persona de la llista obligaria el president del PP a entrar en el Parlament. El batle de Marratxí ha evitat fins ara aquesta possibilitat per covardia política (la seva oratòria és molt limitada i seria vençut fàcilment a tots els debats, fet que el cremaria políticament).

El segon fet té un caire menys ideològic, però major pes polític. L'anunci de depuració de tota la vella guàrdia implicada en casos de corrupció ha provocat la reacció de Jaume Font, fins fa poc candidat in péctore al Consell i ara eliminat de les llistes per la seva imputació dins el cas Pla Territorial. Font ha fet una roda de premsa fora de la seu parlamentària del PP -el partit no li ha volgut deixar les seves instal·lacions- en la qual, tot i afirmar la seva intenció de continuar dins la formació, ha denunciat una cacera de bruixes disfressada de renovació. Font ha defensat la seva innocència, remarcant que la seva imputació només suposa indicis i no culpabilitat, i ha comparat la seva situació processal amb la de Xicu Tarrés, que repetirà com a candidat. El portaveu al Consell s'ha fet portaveu de tot un sector dels barons que no repetirà l'any que ve. Font ha demanat a Bauzá una reunió interna per reconduir la situació, i ha reafirmat la seva lleialtat al projecte i al líder, però li ha demanat que recapaciti.

En un moment donat, com a signe de l'existència d'una discrepància ideològica de fons, ha afirmat enyorar els valors d'autonomia regional que havia defensat el PP en el qual va començar a militar. Amb aquesta inusual roda de premsa Jaume Font ha expressat un malestar molt estès dins la vella guàrdia del PP. Només ha estat la primera pedra, però és previsible que durant els propers dies altres barons s'hi manifestin.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat