Indica publicitat
Dissabte, 31 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de novembre del 2010 | 15:32
Notícia · Política

Tresserras: "Tinc tot el material preparat per fer les al·legacions corresponents"

Barcelona · El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha defensat la necessitat de reglamentar la nova Llei del Cinema català que va aprovar la seva Conselleria el passat mes de gener. Després de l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional del recurs que el Partit Popular va presentar en contra la Llei de Cinema, Tresserras no s'ha fet enrere i ha assegurat que té "totes les al·legacions preparades" per evitar que l'alt tribunal tombi el reglament i faci recular la presència del català a la gran pantalla.

El Conseller ha declarat a l'ACN que té "tot el material preparat" per fer les alegacions al TC i ha denunciat que el PP ha iniciat una batalla en el terreny legal "qual la llei s'ha aprovat al Parlament de Catalunya per àmplia majoria". Amb tot, Tresserras ha senetnciat que hi ha gent a qui l'incomoda l'homologació i normalització de la llengua pròpia, i per això el conseller a fet una crida a les forces catalanistes -una demanda especialment dirigida al proper Govern de la Generalitat-, a fer reglamentar i conservar la Llei del Cinema català per assegurar una quota de català al cinema equiparada a la presència del castellà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat