Indica publicitat
Dijous, 27 de febrer del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de gener del 2010 | 16:12
Notícia · Política

Una enquesta de CiU dóna l'alcaldia de Barcelona a Xavier Trias

Barcelona · A 500 dies de les eleccions que se celebraran al maig del 2011 a l'Ajuntament de Barcelona, el grup municipal de Convergència i Unió ha presentat un estudi que desdiu les previsions que el Baròmetre va fer el passat mes de desembre, i que situa Xavier Trias com el favorit per a l'alcaldia de la capital catalana.

L'enquesta de CiU, realitzada a més d'1 milió de persones empadronades a Barcelona, indica que l'empat tècnic entre el candidat del PSC i actual alcalde, Jordi Hereu, i Xavier Trias que dibuixava l'estudi del Baròmetre presentat el passat mes de desembre seria, en realitat, una victòria rotunda de Trias sobre l'alcaldable del PSC. L'estudi preveu un escenari on Trias obtindria setze regidors, el PSC n'obtindria 12, el Partit Popular (PP) en trauria 7, la coalició ICV-EUiA 5 i Esquerra n'obtindria 4.

El resultat de l'enquesta de Convergència i Unió deixaria només una opció de Govern per als socialistes -sense comptar la sociovergència-: Trias només podria ser superat per Hereu mitjançant un acord amb el PP. El líder municipal de CiU ha volgut remarcar que l'estudi de la federació inclou, a diferència del Baròmetre, la valoració dels enquestats sobre un possible canvi a l'Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, les dades de l'enquesta de CiU informen que un 58,5% dels enquestats consideren positiu que es produeixi un relleu en el govern de Barcelona després de 31 anys d'alcaldes consecutius del PSC, enfront d'un 12,5% que ho valoren de manera negativa. Trias ha volgut advertir, però, que no és moment de caure en l' "eufòria" i ha incitat la federació a "pencant cada dia" durant aquest any llarg.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat