Indica publicitat
Divendres, 30 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de abril del 2010 | 15:57
Notícia · Política

Més corrupció del PP

Reproduïm de Tribuna Mallorca · El PP és una clavaguera. Un niu de brutor, on comença a ser, senzillament, impossible de creure, que un sol militant amb una mínima responsabilitat de govern no sigui un lladre en potència o un delinqüent de guant blanc. Impossible de recordar és ja la llista completa d'exalts càrrecs del PP imputats, detenguts o amb un procés judicial obert. Seria una vergonya, si no fos perquè és un escàndol, el major escàndol d'Europa, molt possiblement: i és que el PP balear deu ser, probablement, l'organització política més corrupta del continent des que els jutges italians desmuntaren la podridíssima Democràcia Cristiana italiana a principis dels 90.

Ahir vespre saltà la (relativa) sorpresa: Jorge Sainz de Baranda, exdirector general de Tributs del Govern de Jaume Matas, fou detengut per la policia, en la ara ja es coneix com a Operació Bonsai. De moment, és poca la informació que es té sobre aquest nou cas, però segons pareix, la trama "Bonsai" seria sobre el cobrament de comissions per a l'adjudicació i construcció de seus i edificis públics, com seria la nova seu de la Conselleria de Salut o el Parc de Bombers de Palma. La nova operació certifica, una vegada més, que el gabinet de Jaume Matas va ser una simple operació de saqueig i enriquiment il·legal; un compot de pirates muntat a través de la política.

Fins al moment, segons ha trascendit, s'han detengut sis persones, entre elles, dos directors generals, Sainz de Baranda i avui dematí, Joan Pol, exdirector general d'Emergències, i home fidel a José María Rodríguez. A més, un dels altres quatre és Miquel Llabrés Feliu, propietari de la constructora que duu el seu nom, una de les més importants de Mallorca. El constructor ja ha quedat en llibertat amb càrrecs. La seva imputació reafirma, una vegada més, la connivència dels grans empresaris de la construcció mallorquins amb el desgavell urbanístic i de corrupció de la passada legislatura. I és que Llabrés Feliu és el quart empresari del sector que apareix relacionat amb casos de corrupció, després de Vicens Grande (Drac), Mateu Sastre (Ibercon) -tots dos dins el cas Pla Territorial-, i l'empresa Melchor Mascaró (cas Maquillatge).

Aquesta operació també afecta de ple la nova cúpula del PP balear. I és que Sainz de Baranda és, actualment, adjunt a la presidència del partit; és a dir: mà dreta de José Ramón Bauzá

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat