Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de setembre del 2008 | 15:01
Notícia · Política

La independència més a prop

Barcelona · La llibertat, com a mínim del Principat de Catalunya, podria ser cada cop més a prop, o si més no, tindria cada vegada més acceptació social. Aquesta és una de les conclusions que podríem treure de l'estudi que ha presentat el Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES), segons el qual quasi dos milions de catalans donarien ara mateix suport a la independència de Catalunya en un hipotètic referèndum i el resultat final dependria, en exclusiva, de l'opció que prenguessin els aproximadament 20% d'indecisos que la investigació calcula que hi ha al Principat.

 

L'estudi considera que el sentiment independentista està plenament arrelat al país i que, des de 1991, ha anat augmentant lentament però progressiva. De la mateixa manera, el document presentat per aquest centre d'investigació permet crear un perfil prou clar d'aquells que volen la independència de Catalunya. Si més no, aquest anhel nacional té, especialment suport en aquells ciutadans que resideixen en poblacions de menys de 10.000 habitants, són catalanoparlants i fills de famílies catalanes. 

D'altra banda, la investigació del CES permet veure com un de cada tres independentistes es van abstenir en les últimes eleccions de Principat o van votar un partit que no era ni CiU, ni Esquerra. Altra dades curioses són les que mostra com els immigrants més partidaris de la secessió de Catalunya són aquells que provenen de l'Europa de l'Est o que el barri de Gràcia és l'únic de la capital catalana on els independentistes superen els unionistes espanyols.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat