Indica publicitat
Dilluns, 12 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de febrer del 2007 | 18:48
Notícia · Política

Reagrupament: "ERC ha volgut justificar la no presentació del recurs d'inconstitucionalitat amb un argument clàssic de l'espanyolisme: allò que compta són les persones"

Albert Pereira, militant d'Esquerra, exalcalde de la Secuita i un dels promotors del corrent intern Reagrupament, critica durament la claudicació del partit davant la invasió de competències que suposa la Llei de la Dependència. Pereira carrega contra la manca d'arguments amb què el seu partit ha justificat la inhibició de presentar cap recurs d'inconstitucionalitat. El 14 de febrer, explica Pereira, al web d'Esquerra s'hi podia llegir: CiU no va recórrer 14 lleis inconstitucionals. "O sigui: i tu més. (...) La temptació més fàcil quan no es tenen arguments és la des qualificació de l'oponent", rebla Pereira.

Pel qui és un dels impulsors de Reagrupament, justificar-se en el fet que CiU va fer tal o qual cosa no és motiu per amagar les pròpies vergonyes: "la seva trajectòria la fa mereixedora, sense dubtes, del títol de campions de la claudicació nacional. Però precisament per aquest motiu, entre tants d'altres, molts no ens vam fer de Convergència, ni d'Unió, sinó d'Esquerra".

Pereira s'interroga irònicament sobre el significat del titular del web: "Que encara tenim 13 lleis invasives de competències exclusives de la Generalitat de marge per equiparar-nos a la marca de CIU, i que no ens emprenyin fins aleshores? Que per una vegada no passa res?". Segons el militant republicà, "els dirigents d'ERC han volgut justificar la no presentació del recurs d'inconstitucionalitat amb un argument clàssic de l'espanyolisme a Catalunya: allò que importa són les persones". Davant d'aquesta situació, proposa "la seva aprovació al Parlament de Catalunya. Si no tenim els diners -d'aquí plora la criatura- per aplicar-la, exigim la millora del sistema de finançament de la Generalitat necessària per atendre aquesta competència exclusiva" i cita l'exemple que CiU es va negar a traspassar l'Eix Transversal a l'Estat en època d'Aznar, que es comprometia a desdoblar-lo: "com hauria reaccionat ERC fa quatre o cinc anys, amb tota la raó del món, si la proposta hagués estat acollida favorablement pel govern de Catalunya?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat