Indica publicitat
Dissabte, 17 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 d'agost del 2007 | 18:04
Notícia · Política

Carretero insta a internacionalitzar el conflicte polític català

La seva presència havia generat gran expectació a la UCE, i en certa mesura, ho ha acomplert. Tot i que no davant l'auditori, que ha assistit a un seguit d'intervencions sobre el futur dels Països Catalans com a poble. Però davant la premsa, Joan Carretero ha aprofundit en la idea que Catalunya només se'n sortirà nacionalment si "internacionalitzem el conflicte polític i portem la petició d'independència a organismes internacionals, la UE, l'ONU i els Estats Units", "com fan totes les nacions que volen la independència, perquè a la metròpoli no ens donaran res". Aquesta estratègia es contraposa amb la línia oficial d'ERC, que advoca per un independentisme tranquil, sense fer soroll ni anar a "plorar", com va dir el conseller Huguet.
L'exconseller de Governació i líder del Reagrupament.cat també ha advertit ERC que si després del congrés de l'estiu vinent no detecta canvis substancials en l'estratègia del partit, encaminada a la consecució d'un Estat propi, "estic convençut que els patriotes que aposten per aquesta via crearan una eina política per donar resposta a les seves aspiracions". Carretero no ha volgut concretar si ell mateix encapçalaria un nou projecte, però tampoc no ho ha descartat taxativament. En tot cas, té un any per aconseguir prou suports entre la militància com per fer canviar la direcció d'ERC.

Carretero també va criticar durament el conseller Puigcercós, assegurant que la seva proposta de nou finançament "és un brindis al sol per a militants desconcertats", però que sap que és impossible estant al Govern.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat