Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de juny del 2009 | 14:51
Notícia · Política

La CUP no es presentarà a les autonòmiques

Barcelona · La Candidatura d'Unitat Popular ha pres la decisió de no presentar-se a les properes eleccions al Parlament en l'Assemblea Nacional, tot i que no ha tancat les portes a fer-ho més endavant. La formació vol centrar els seus esforços en els comicis municipals del 2011, en què pretenen seguir creixent després dels bons resultats obtinguts el 2007.


Més de 350 militants han estat debatent aquest diumenge a Girona entorn una ponència que plantejava la participació als comicis al Parlament. Al seu favor hi planava la propícia conjuntura política actual, amb el distanciament i desil·lusió generalitzat entre el món independentista. L'entrada de la CUP, amb un discurs inequívocament independentista i aïllat dels vicis de la classe política parlamentària actual, hauria pogut capitalitzar aquesta desorientació i ampliat l'espectre del vot sobiranista. Aquesta opció va provocar la sortida d'un manifest, encapçalat per diverses personalitats, demanant a la candidatura que es presentés el 2010.

Al final, però, la decisió presa pels militants ha estat una altra. La ponència que advocava per fer el salt ha rebut una esmena a la totalitat que s'ha aprovat amb 161 vots a favor, 148 en contra i 2 en blanc. I és que tot i que la situació actual podia ser propícia, les CUP encara no tenen prou presència arreu del Principat per encarar uns comicis d'aquest tipus amb garanties d'aconseguir resultats. La manca de recursos econòmics suficients, i el fet que només un any després s'hagin d'afrontar les municipals, "la principal punta de llança" de la formació, han decantat la balança cap al no.

Tot i això, la formació ha obert la porta a "continuar debatent noves formules per una possible candidatura conjunta amb la resta d'organitzacions i col·lectius que conformen l'Esquerra Independentista catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat