Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 24 de de febrer del 2010 | 16:53
Notícia · Política

El PNB prepara un acte de commemoració dels 30 anys d'autogovern a Euskadi

Barcelona · El PNB està treballant en els darrers preparatius per a la celebració, el proper diumenge 28 de febrer, d'un acte al Bilbao Exhibition Centre (BEC) que servirà com a teló de fons de la reivindicació d'un nou marc jurídico-polític per a Euskadi i, alhora, commemorarà els trenta anys d'autogovern i, per extensió, de les institucions basques.

Segons informa DEIA, l'acte portarà el lema Euskadi Eraikitzen. Construint Euskadi, i està previst que aculli milers de militants i simpatitzants. En aquesta celebració hi participaran càrrecs públics dels quatre Territoris d'Hegoalde, d'entre els quals hi destaquen María Jesús Agirre, Iruñea Rosana Navarro, Imanol Landa i Lourdes Idoiaga, i també està previst que es projectin dos vídeos, un dels quals explica la història d'Euskadi des de la mort del lehendakari Aguirre fins a la tornada de l'exili del lehendakari Leizaola, i un segon, que farà un recorregut per la tasca realitzada des de les institucions basques en les tres últimes dècades.

La presència d'Íñigo Urkullu a l'acte commemoratiu es farà patent amb la seva participació prevista pel proper diumenge, en la qual el polític basc parlarà sobre les posicions i idees amb les quals treballen actualment els membres i dirigents del Partit Nacionalista Basc, unes guies polítiques que el president de l'Euzkadi Buru Batzar ja ha exposat al llarg d'aquestes últimes setmanes a diferents actes polítics. En les seves darreres declaracions, Urkullu ha deixat clar que el compliment estatutari i el canvi de marc polític "no responen a un caprici sectari ni pretenen dividir la societat basca, sinó que intenten dotar-la de millors eines per afrontar les seves necessitats econòmiques, socials, culturals i polítiques".

En aquest sentit, Íñigo Urkullu ha afirmat en darreres declaracions que el lehendakari López "ha de treballar a fons en el disseny d'un nou marc futur amb millors eines" perquè "és necessari que la societat basca disposi del màxim d'eines possibles per fer front a situacions de crisi econòmica com l'actual". El president de l'Euzkadi Buru Ba-tzar, finalment, ha corroborat que l'Executiu que lidera Patxi López està "doblement condicionat i limitat" per realitzar aquesta reivindicació: "D'una banda, el seu acord amb el PP fa de fre des d'Euskadi, per l'altra, la seva dependència de Madrid també l'atura".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat