Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de maig del 2010 | 17:09
Notícia · Política

El Parlament investigarà les finances de CDC després del suport del PSC

ACN · El Parlament tindrà una comissió d'investigació sobre la relació de les finances de CDC i el cas Millet. El PSC ha decidit aquest dimarts donar suport a la comissió proposada per ICV-EUiA i PPC, que va rebre el suport d'ERC i també té el del grup mixt. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha declarat que el seu partit "vol estar convençut que els diners que va rebre la Fundació de CDC de part del Palau de la Música no tenen a veure amb la concessió d'obra pública", i ha criticat que per part de CDC no hi ha hagut "una resposta ni contundent ni convincent". Així mateix, Iceta ha afirmat que les compareixences de Fèlixt Millet, Jordi Montull i Gemma Montull "serien molt útils".

La passada setmana ICV-EUiA i el PP català van demanar el suport de tots els grups parlamentaris per la creació d'una comissió d'investigació al Parlament sobre el 'cas Millet' per aclarir, com va dir Iniciativa, "la desviació dels fons públics destinats a obra pública i que han anat a parar a la Fundació de CDC". El grup mixt i ERC es van sumar a la iniciativa i s'estava a l'espera de la decisió del PSC, qui finalment també ha donat suport a la mesura. El passat diumenge diferents dirigents dels socialistes catalans van coincidir en el missatge d'exigir explicacions a CDC. El mateix Iceta va admetre que preferiria que l'actitud de Artur Mas "fes innecessària" la comissió d'investigació sobre el cas Palau, però va reconèixer que "per ara no era així".

Iceta ha reconegut que una comissió com aquesta "és molt complexa i políticament s'ha de portar d'una forma molt institucional". Ha declarat que ha de servir per "aclarir les coses i no per tirar llenya al foc ni promoure picabaralles partidistes". Així, ha dit que el seu compromís era col·laborar amb tots els grups "i també amb el de CiU per fer de la comissió un instrument útil i en cap cas un motiu de baralla partidista addicional". En aquest sentit, ha assenyalat que els ciutadans no entendrien que el PSC no donés suport a un instrument "per aclarir un fets que si es conformen són d'una extremada gravetat".

Preguntat pels terminis de la comissió, ha indicat que s'ha d'acabar abans de l'estiu. "Els treballs de la comissió s'haurien de produir al mes de juny i portar les seves conclusions al mes de juliol al ple del Parlament o fins i tot l'últim ple de juliol". "No volem interferir en la campanya electoral i volem que la comissió hagi acabat la seva feina abans d'anar de vacances l'agost".


CiU no s'hi oposa

Per la seva banda, CiU no s'oposarà a la comissió d'investigació al Parlament que plantejaran els socis del tripartit sobre la hipotètica vinculació entre els recursos que va rebre del Palau de la Música la fundació de CDC -l'antiga Trias Fargas- i l'adjudicació d'obres públiques a certes empreses patrocinadores del Palau durant els governs de Jordi Pujol. Deixant clar que CiU creu que aquesta iniciativa és un "error" quan és una qüestió que està sota investigació judicial, el president de la federació, Artur Mas, ha demanat ampliar-la al cas Pretòria i als informes del Govern. Si el tripartit no ho accepta, ha dit, voldria dir que tot plegat és 'voler anar contra un grup en concret' a pocs mesos de les eleccions.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat