Indica publicitat
Dissabte, 31 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de març del 2010 | 15:14
Notícia · Política

Jaume Matas reconeix ser un delinqüent

Reproduïm de Tribuna Mallorca · De les 15 hores de declaració, entre dimecres i ahir, jutge i fiscals en pogueren treure només una cosa clara: que Jaume Matas és un delinqüent fiscal. Ja tenim el nostre Al Capone mallorquí: acusat de mil delictes, de moment

l'han "caçat" com a evasor d'impostos, talment igual al gàngster de Chicago.

400.000 euros, quasi res per la gran majoria de mallorquins, és el que Matas, funcionari d'Hisenda en excedència, reconeix haver estafat a l'Agència Tributària. La part més sucosa del suposat frau fiscal són uns pagaments en negre d'un lloguer que la família Matas (sa mare) tendria d'un local al carrer de Sant Miquel: suposadament, els propietaris del negoci n'haurien pagat cada mes una part sense declarar durant anys (1000 euros de 3000). Ara, seran aquests comerciants els que hauran de declarar si és certa la versió de l'expresident; segurament avui, els propietaris de la sabateria maleiran els ossos de Jaume Matas...

Es comenta que ahir els fiscals estaven molt satisfets de com havia anat la declaració; és bastant probable, ja que avui se li ha retirat el passaport, igual que al seu cunyat Fernando, i el jutge decidirà, dilluns, si fa cas de la petició de la fiscalia, que demana a l'exministre una fiança penal de 3 milions d'euros si no vol ingressar a la presó. Resumint: Matas perdrà, com a mínim, la misteriosa feina que se suposa que fa als Estats Units, i si dilluns no ha presentat la fiança, podria perdre fins i tot la llibertat.

En tot cas, el panorama immediat de Jaume Matas és més negre que la seva frondosa caixa B. No té amics, ja, ni contactes, ni suports. El seu antic amic, el fiscal Barceló, no vol saber res d'ell; Rajoy calla com un mort, els seus companys de Madrid ara no el coneixen, Rosa Estaràs s'amaga a Estrasburg i no la senten, a Jorge Campos ni se l'ha vist ni se l'espera, de Pedro J. ningú en sap res, Francesc Fiol el tracta només de"company de feina", i pel PP balear, és com si no hagués existit mai: "un militant de base", diuen. A l'exlíder del PP només li queda el seu amic Bartomeu Reus, l'expulsat de la política Eduardo Zaplana, l'inefable i autoimmolat Pepote Ballester, i el misser Parera; i potser, després de tantes visites als jutjats, el guarda Primo, el més famós de tots.

Ara ja sabem amb què consistia la Nueva Mallorca que promocionava el mateix Matas: lluny de petites corruptel·les, de mini-trames, de sobrets, de favors, de localismes caciquils; això eren coses de "la Mallorca de tota la vida", i ell volia anar més enllà: la Nueva Mallorca era la de les estafes milionàries. I ell, el major delinqüent de tots.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat