Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de març del 2010 | 16:45
Notícia · Política

Trenta anys després volem un Parlament Nacional

Barcelona · A la secció d'opinió de Tribuna Catalana, el President del Parlament, Ernest Benach, ens fa una valoració positiva de la cambra catalana ara que se celebren els 30 anys de la seva creació. De ben segur que són certes les paraules de Benach, com també és cert que el Parlament de Catalunya ha sigut una eina imprescindible per crear una important pedagogia democràtica entre els ciutadans.

La cambra catalana, però, també ha servit per adonar-nos de les limitacions i les febleses que vam tenir amb el pacte de la Transició, la Constitució i els estatuts posteriors. Tot això ja ha tocat sostre: 17 banderes -17 parlaments més Ceuta i Melilla- són una gàbia suposadament democràtica on Catalunya i Euskadi no poden avançar cap a la sobirania nacional. Aquesta situació, a més, ha desmembrat la Nació Catalana i ha evitat polítiques nacionals conjuntes amb les Illes Balears, el País Valencià i el Principat. Una nació espanyola cada vegada més forta i més protagonista actua sense escrúpols cap a l'assimilació nacional del País Valencià primer, i de les Illes després, per acabar finalment amb l'assalt al Principat, com ja va fer amb Navarra i com ara es fa amb Euskadi.

Amb la commemoració d'aquest aniversari cal que, 30 anys després, obrim els ulls i ens adonem de les grans equivocacions estratègiques que es van cometre durant la Transició. Les pors del franquisme van hipotecar el nostre futur, però ara ja hem pagat amb escreix aquesta hipoteca amb la solidaritat i l'espoli econòmic sofert. s hora, doncs, d'una gran sacsejada per avançar cap a la sobirania, perquè algun dia les noves generacions puguin celebrar 30 anys del nostre veritable Parlament Nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat