Indica publicitat
Dijous, 16 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de gener del 2010 | 17:35
Notícia · Política

CiU força una comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta i Montilla reclama no utilitzar els morts

ACN · CiU ha anunciat aquest dimecres que demanarà una comissió d'investigació parlamentària sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. Ho ha fet durant la sessió de control al president de la Generalitat, José Montilla, que ha demanat que no s'utilitzin els cinc bombers morts que hi va haver en aquest incendi del juliol. El president ha dit que el Govern anirà al Parlament "les vegades que calgui a donar explicacions", però ha censurat obrir una comissió d'investigació a la cambra catalana perquè creu que s'ha de deixar treballar a la justícia, i ha titllat la mesura "d'electoralista". Tot i això, el president ha deixat clar que hi col·laborarà.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha anunciat la decisió de la federació nacionalista de forçar la comissió d'investigació. El reglament els permet fer-ho en solitari, però des de fa dies el grup del PPC ja demanava obertament la seva constitució i el mateix Daniel Sirera hi ha insistit aquest dimecres a la sessió de control. De fet, segons fonts populars, una conversa telefònica entre Artur Mas i Alícia Sánchez-Camacho d'aquest mateix dimecres hauria provocat que CiU es decantés per demanar-la, després que les mateixes fonts hagin assegurat que hi havia dubtes entre les files de la federació nacionalista.

Pujol ha dit que fa l'anunci "després d'haver esperat molt, potser massa". Pujol ha remarcat que, en aquest tema, CiU "ha actuat amb prudència i cautela", però ha afegit, per justificar la petició de la comissió, que hi ha hagut "un allau de dades i informacions que han posat en entredit les informacions del Govern". Unes informacions que "qüestionen els relats dels consellers Saura i Baltasar".

El portaveu de CiU al Parlament ha recordat que el president de CiU, Artur Mas, va emplaçar al president a "liderar" una comissió d'investigació per "conèixer la realitat i assumir responsabilitats". Pujol ha assenyalat al president que "alguna vegada s'han d'assumir responsabilitats".

Montilla ha dit que col·laboraran amb la comissió, perquè "ningú més que nosaltres vol aclarir les coses, estem a plena disposició". El president ha remarcat que els consellers Saura i Baltasar "han donat totes les informacions" i que el Govern "donarà tota la informació que calgui", també a la justícia.

Tot i que s'ha obert a col·laborar-hi, el president ha censurat l'anunci de CiU. Primer perquè ho ha considerat "d'electoralisme". Però també perquè, ha recordat, la justícia està actuant sobre aquest cas. "I nosaltres volem que es deixi treballar a la justícia, això crec que és el que hem de fer, si volem esclarir les coses, si no volem utilitzar els morts, i nosaltres ni ho volem ni deixarem que altres ho facin", ha deixat clar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat