Indica publicitat
Dimarts, 20 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de juny del 2010 | 16:43
Notícia · Política

Esclatarà a la fi el cas IBATUR?

Reproduïm de Tribuna Mallorca · En ambients polítics i judicials són constants els rumors sobre l'imminent esclat del cas IBATUR. El sumari, instruït des de fa més d'un any pel jutge Juan Lope Sola, promet ser un dels escàndols més grossos de la legislatura. Per la seva complexitat, pels doblers malversats, pel nombre d'imputats i per la seva implicació a tots els nivells, podria estar a l'alçada del Palma Arena.

Cal recordar, en aquest sentit, que l'IBATUR manejava un pressupost anual de més de 100 milions d'euros i que era una menjadora a la qual picaven nombroses turístiques (és conegut el cas del golf de Pula) i a través de la qual es pagaven les campanyes de patrocini. El jutge i els fiscals haurien trobat innumerables irregularitats en els contractes, tant majors com menors, moltes d'elles descobertes gràcies a les declaracions de l'exsecretari de l'IBATUR, Miquel Àngel Bonet.

Hi destaquen el ja esmentat Mallorca classic Pula Golf però també campanyes de promoció turística amb Michael Douglas (s'investiga també la compra de ca seva) i Claudia Schiffer; i connexions amb el cas Palma Arena, la Fundació per al Desenvolupament Sostenible (Costa Nord) i amb el cas Scala (en aquest cas l'estrambòtic cas de les noces xineses a Mallorca). Sembla que mitjançant la trama IBATUR es començaria a visibilitzar tota una xarxa d'alts interessos empresarials que haurien augmentat els seus beneficis a través de contractes lesius per a les arques públiques.

Una manera d'exercir el poder típica de la dreta econòmica mallorquina i que ja s'hauria insinuat en alguns casos anteriors, com ara l'INESTUR. Independentment d'això, el cas IBATUR tornarà a tenir conseqüències de credibilitat molt greus per al principal partit de l'oposició, que veurà desfilar pels jutjats uns quants càrrecs més de la passada legislatura.

De moment, no sembla que aquesta orgia de corrupció tengui gaires efectes en el votant de dretes, disposat a tornar a confiar acríticament en la seva opció de sempre, amb les conseqüències nefastes que això té per a la salut democràtica. s mala d'entendre, en canvi, la passivitat dels votants d'esquerres i nacionalistes davant un panorama polític que permetrà el retorn al poder del partit de la corrupció.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat