Indica publicitat
Dissabte, 31 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de març del 2010 | 16:29
Notícia · Política

Matas, suspès temporalment com a militant del PP

Reproduïm de Tribuna Mallorca · El PP balear ha acceptat la petició de suspensió temporal de militància presentada aquest dilluns per l'expresident de les Illes, Jaume Matas, "per no perjudicar políticament el Partit Popular". Resultat curiós, el propi Matas ha estat més valent que el PP, i ha assumit la seva responsabilitat abans i tot que José Ramón Bauzá, que en tota la setmana, malgrat el cúmul d'informacions, irregularitats i delictes que ha admès l'ex-ministre d'Aznar, no s'ha atrevit a prendre cap mesura i cap decisió al respecte, al contrari. Galdós paper, i una greu covardia, és la que ha demostrat l'actual batle de Marratxí; si no és capaç de respondre adequadament davant un cas flagrant de corrupció dins el seu partit, en serà davant la corrupció dins un hipotètic govern seu?

Durant el cap de setmana, tots els partits havien criticat la passivitat de la cúpula del PP balear, incapaç de moure un dit. Bauzá va iniciar la setmana del via crucis de Matas exiliat a l'Argentina i guardant un vergonyós silenci, igual que la direcció estatal dels populars. Rajoy, finalment, ha aparegut avui per desitjar-li que "si pot, demostri la seva innocència" . Precisament, des del PSM es tornava a insistir amb sol·licitar l'expulsió de l'expresident del PP balear; Biel Barceló, líder dels nacionalistes, ha acusat els populars de "justificar l'injustificable", i els reclama que "demanin perdó". I és que, a dia d'avui, ningú, des de les files del PP, ha reconegut els greus errors de gestió i control en l'era de Jaume Matas, ni el desgavell en que es va convertir el seu gabinet (cas Scala, Turisme Jove, Palma Arena, Bitel 2).

Avui mateix també, des d'Entesa per Mallorca es reclamaven "disculpes" dels populars cap a la ciutadania, i que Bauzá no es "desentengués" de l'herència rebuda de l'administració Matas. Pel que fa a Esquerra, Joan Lladó acusa Mariano Rajoy "d'avalar" els delictes de Jaume Matas: "les declaracions de Mariano Rajoy desitjant-li el millor i que pugui demostrar la seva innocència, sense cap mena de crítica cap al que fou company seu en el consell de ministres, signifiquen com a mínim avalar el frau reconegut".

Bauzá no ha volgut fer ni un gest, esperant les mesures cautelars que avui havia de dictar el jutge Castro; finalment, el magistrat s'ha donat 24 hores més, i no serà fins demà que els mallorquins coneixerem l'abast real de la gravetat dels delictes que va cometre, presumptament, el que alguns acòlits anomenaven "el millor president de la història de les Balears". Potser per això, per aquest "respecte", Bauzá no ha mogut ni un dit per expulsar-lo, tot i ser un delinqüent confés: potser encara està convençut que Matas ha estat el millor dirigent de la història de les Illes, un exemple a seguir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat