Indica publicitat
Dimarts, 22 de setembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de maig del 2009 | 16:14
Notícia · Política

CiU vol impedir qualsevol modificació del sistema de blocs

Barcelona · Convergència i Unió vol aplacar qualsevol intent de flexibilitzar -encara que sigui mínimament- l'anacrònic sistema de blocs electorals. La federació s'ha queixat de TV3 a la Junta electoral perquè treballadors i direcció havien arribat a un acord en el que, tot i que es mantenien els blocs, es preveien algunes excepcions.


La reacció de CiU ha arribat després que Mònica Terribas -contrària a aquest sistema- hagués arribat a un acord amb els treballadors d'informatius de TV3 perquè anul·lessin la vaga parcial que havien previst fer com a protesta per l'obligació d'haver d'informar de la campanya seguint criteris partidistes en comptes de periodístics. 

Com a contraprestació, el bloc d'informacions de campanya es desplaçava al final del TN i els periodistes podrien explicar als espectadors com es tracta aquest tipus d'informacions a la resta d'Europa, ja que l'Estat espanyol té el trist privilegi de ser l'únic que utilitza aquest sistema. Però, per a CiU, el problema arriba un aquest punt del pacte: "d'acord amb els criteris periodístics, si durant els actes de campanya es produeixen notícies d'especial rellevància política, no relacionades amb la campanya, aquestes informacions es destacaran si ho creuen convenient fora del bloc, en el lloc que la jerarquia informativa consideri oportú".

Es veu que per a la formació de Mas, "els criteris periodístics" són massa perillosos i, tres dies després de l'acord entre Terribas i treballadors, ja han presentat un recurs a la junta electoral en què avisen que "es desprèn de forma clara que es vulneren els criteris de cobertura informativa de la campanya electoral (...) aprovats pel consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals el passat mes de febrer". Un consell, per cert, que va incomplir, al votar per la permanència dels blocs, l'acord del Consell de Govern del 6 de març de 2008, segons el qual s'aplicaria a la informació electoral "criteris estrictament periodístics i sense condicionants de temps ni ordre, ni parcials, ni totals". 

La nefasta actitud de CiU, però, no pot ocultar que tots els partits parlamentaris són coresponsables d'aquest atemptat contra la llibertat d'expressió impropi d'una societat que es vulgui considerar democràtica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Opinió · Política catalana
De Montserrat Roig a Samuel Beckett
Opinió · Política catalana
Sentit institucional, sentit de país
Recull de premsa · Política
Llansana: "El país de C's"
Indica publicitat