Indica publicitat
Dimecres, 26 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de maig del 2007 | 17:53
Notícia · Política

Coses que diu Matas però que mai li diria a na Mònica Terribas

Qui signa sempre ha pensat que és bo que els qui no creuen en el sistema democràtic es beneficiïn dels seus avantatges. Igualment, els qui no creuen en la llibertat d'expressió tenen dret a expressar-se lliurement i els qui han intentat tanca TV3 a les Illes Balears també tenen dret a sortir-hi. Afegiríem, però, que no tenen més dret que els que creiem en la democràcia, defensam la llibertat d'expressió i lluitam per la continuïtat de la recepció de TV3 a les Balears. Dilluns, Jaume Matas va tornar a ser entrevistat per Mònica Terribas (i en van unes quantes), cosa que, com se'n desprèn del primer paràgraf, un servidor hi està absolutament d'acord. També m'agradaria que el magnífic programa La Nit al Dia també entrevistés a d'altres polítics d'aquest estrany paradís per peces que són les Illes Balears. Sí, efectivament, hi ha altres polítics a les Balears, i en general no són tan falsos, hipòcrites i postissos com el senyor Matas.

Les Balears són un paradís per a venir-hi de vacances, afirmació que ve avalada pels més experts professionals en això de fer vacances, com la mateixa família reial espanyola, però també passen coses quan no hi són ells. Hi ha manifestacions de milers i milers de persones per defensar el territori, hi ha mobilitzacions equivalents a que a Barcelona es manifestassin 300.000 persones a favor de la llengua catalana. I també hi ha diaris, dels quals se'n poden llegir els titulars que, dit sigui de passada, tenen molt més interès per a un televident del Principat que no les al·lucinacions d'El Mundo.

Professam respecte i admiració per la gran comunicadora que és na Mònica Terribas i és des d'aquesta enveja cap a ella i per a completar la informació a la que tenen accés els televidents principatins, que tot seguit reproduirem una selecció de pensaments de Jaume Matas, tot respectant la seva textualitat i la llengua en que varen ser formulades.

"Adoramos nuestro pueblo, nos sentimos muy mallorquines, muy menorquines, muy ibicencos y muy formenterenses, y nos sentimos españoles. (...) Sólo el fundamentalismo nacionalista puede alumbrar especímenes unidimensionales, monocordes y simples en la ausencia de complejidad".

"Y tenemos algunos problemas lamémosles 'políticos' como es esta insistencia de un Carod Rovira en predicar una especie de 'anchluss' para incorporarnos a unos Paises Catalanes que no han existido nunca, jamás, ni en la Historia ni en el sentimiento".

"O esta financiación solapada desde instituciones catalanas de quintas columnas catalanistas locales. O un Maragall que, sin consultarnos, se empeña en revivir una Corona de Aragón nucleada entorno a Catalunya"

"Las autonomias irredentas solo 'son' Estado para dinamitarlo y, desde luego, no han servido para fomentar y vertebrar el Estado, sino para intentar romperlo".

"A escala balear, acosados por un nacionalismo de importación catalanista, este proceso desmitificador se ha producido con notable vigor y no ha ocurrido absolutamente nada, cuando se ha propugnado (...) que la nuestra era una comunidad bilingüe y no monolingüe, cuando se ha anunciado el final de atribuir a entes abstractos como la lengua, el 'país' y demás iconos habituales del nacionalismo, la titularidad de unos derechos que sólo pueden ser individuales, y cuando sin complejos se ha recordado que (...) nunca, jamás, hemos tenido problemas en compatibilizar nuestra doble condición isleña y espanyola".

Conferència al Club Siglo XXI. Madrid, 10 de desembre de 2003

"El gobierno socialista en lugar de centrarse en la reforma del Estado, se centra en la reforma de las autonomías que, salvo los iluminados de siempre, nadie reclama, ni siquiera los ciudadanos gobernados per los iluminados de siempre".

"No es posible la bilateralidad, no existe, salvo en algunas enfebrecidas mentes nacionalistas, Cataluña y España como altas partes contratantes, sino España, de la cual Cataluña es una parte como las otras. (...) Su Estatuto es inadmisible, entre otras cosas, porque es insolidario. Es el mismo tipo de insolidaridad del señor Carod Rovira cuando negocia con ETA la inmunidad de Catalunya".

Conferència al Fòrum Europa. Madrid,10 d'octubre de 2005

"Si quiere que hablemos de historia, lo hacemos. Hablamos del Reino de Mallorca, del único reino independiente, que sólo se unió temporalmente en lo que fue la corona de Aragón".

Intervenció al Debat sobre l'Estat de les Autonomies. Madrid, 8 de novembre de 2005.

"També abans, com ara, fórem una llimona a esprémer fiscalment, molt especialment en el temps infaust de Pere IV d'Aragó i el deute públic que es generà, que s'autoalimentà i que ens amargà durant segles".

"No es pot entendre la nostra història sense ponderar la tensió secular que es produí, de forma tenaç i reiterada, entre els intents catalans d'annexió i dependència política i la defensa coratjosa i dura dels balears en reafirmar una singularitat i una independència".

Discurs al Dia de les Illes Balears. Palma, 28 de febrer de 2007.

Qualcú podria adduir que les paraules se les emporta en vent. Els fets, però, no deixen cap mínim espai per al dubte, Matas ha governat les Balears en consonància i coherència amb les paraules que us hem reproduït.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat