Indica publicitat
Dimecres, 1 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de gener del 2016 | 11:29
Notícia · Política

Antonio Baños renuncia a la seva acta de diputat

Antonio Baños ha anunciat que plega i renuncia a la seva acta de diputat. Així ho ha comunicat a la CUP en una carta en la que afirma que "se sent incapaç de defensar la postura adoptada majoritàriament" per aquesta.

En una entrevista a RAC1 Baños ha dit "Tinc la consciència tranquil·la. No he traït ningú. Representava una organització que va decidir de manera democràtica de prendre una posició, i com que no em veia capaç de defensar-la, he plegat" i ha afegit 'Jo he marxat perquè no sóc membre de la CUP. Tinc una lleialtat amb mi mateix i pensava que no podia complir les funcions que la CUP m'exigia, que no podia complir la decisió majoritària. A mi m'ha mogut la meva coherència personal, en la decisió de marxar. Considero que no puc ser a la CUP en aquest moment perquè no puc representar una posició amb la qual no puc estar d'acord.'

A continuació reproduïm la carta de renúncia íntegrament:


Aquesta nota és per comunicar que renuncio a l'acta de diputat per la CUP-CC arran del Consell Polític del passat dia 3.

Aquesta decisió obeeix a motius estrictament polítics. Me'n vaig perquè em sento incapaç de defensar la postura adoptada majoritàriament aquell dia. Una postura política discrepant amb les idees i objectius pels quals vaig decidir presentar-me com a candidat a les eleccions del passat 27S.

El meu pas a la política (tot plegat uns cinc mesos) tenia només un sol sentit i objectiu: Que aquesta legislatura fos la de la ruptura irreversible amb l'Estat Espanyol i que, a més, la construcció de la República es fes des de un procés constituent popular i social.

Aconseguida la majoria independentista el 27S, vaig entendre que el mandat explícit del país era encetar, sense dilacions ni dubtes, la ruptura amb l'Estat Espanyol. Per aquest motiu, jo em trobava entre els partidaris d'acceptar la proposta d'acord de JxS i votar la investidura del seu candidat. És evident que no he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo, he d'admetre-ho, amb un sentiment de frustració personal molt viu que no puc amagar.

Dit això, estic convençut que la República Catalana és l'únic camí per aconseguir la transformació social del país i per això estic convençut que, si anem a eleccions anticipades, l'enfortiment de la base social de l'independentisme serà una tasca de la qual els que volem la República no ens podrem sentir deslligats i en la que també penso seguir col·laborant com  he fet des de que va arrancar el procés.Salut i República!

Antonio BañosVersió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat