Indica publicitat
Divendres, 27 de novembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de novembre del 2011 | 19:19
Notícia · Política

Bosch assegura que el pitjor rival dels catalans el 20-N no és ni el PP ni el PSOE sinó "quedar-se al sofà de casa"

Defensa l'independentisme com la via "racional" de futur per a Catalunya ha portat Bosch ha refusar la idea "utòpica" del federalisme.El cap de llista de la coalició ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha demanat als catalans que es mobilitzin el proper diumenge perquè el "pitjor rival" a les urnes no és ni el PP, ni el PSOE, ni CiU ni ICV-EUiA, sinó "quedar-se al sofà de casa". Bosch ha insistit que la força de l'independentisme es mesurarà pels escons que aconsegueixi la coalició que representa i ha criticat aquells que fan campanya per l'abstenció. "Què us heu begut el cervellet? Recordeu que els nostres avis van lluitar, s'hi van deixar la pell i van morir perquè nosaltres poguéssim votar", ha destacat. En el "tren de la independència", Bosch ha convidat a tots els catalans sense importar on hagin nascut o quin idioma parlin.

A Vic, la CUP i SI –que no es presenten als comicis- formen part del consistori amb dos i un diputats respectivament. És per això que el cap de llista republicà ha intentat captar el vot d'aquells que van fer confiança per aquests dos partits però que consideren "important" que l'independentisme tingui veu a Madrid. "Nosaltres serem els ambaixadors de Catalunya a Madrid", ha exclamat.

Davant de tres-centes persones que han omplert l'Auditori Marià Vila d'Abadal de Vic, Bosch ha recordat el dèficit fiscal que frena Catalunya i ha criticat la indeterminació de CiU. "Un dia la proposta de Duran és recaptar tots els impostos. El dia següent és baixar del 8% de dèficit al 4%. I el següent fiquem el pacte fiscal sota la catifa perquè toca un govern de concentració a Espanya". De la seva banda, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha recordat part del currículum com a diputat del líder d'Unió. "És aquell que va votar la constitució, que va votar el pla hidrològic nacional i que va fer president a Calvo Sotelo, a Felipe González o a Jose María Aznar, al qual li va votar a favor 7 pressupostos", ha lamentat. A més, segons Rovira, Duran farà president a Rajoy "per no perdre el costum".

La defensa de l'independentisme com la via "racional" de futur per a Catalunya ha portat Bosch ha refusar la idea "utòpica" del federalisme. "No hi ha ningú a l'Estat que es vulgui federar amb nosaltres", ha explicat. Per això, el candidat republicà ha animat a sumar esforços entorn de la coalició independentista amb l'objectiu que el proper 20-N "s'escolti la veu de Catalunya a Madrid".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat