Indica publicitat
Dissabte, 25 de setembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 d'agost del 2011 | 14:00
Notícia · Política

CiU no s'adherirà a la presentació de la proposició de llei per modificar la Constitució

Josep Antoni Duran i Lleida, candidat de CiU a les properes eleccions generals, ha remarcat que les línies vermelles de la federació passen perquè no es fixi cap xifra de límit de despesa o de dèficit i que es respecti l'autonomia financera de la Generalitat de Catalunya

Duran-lleida2

Barcelona · Duran ha volgut deixar molt clar que la proposta de reforma constitucional no ha de distreure el govern ni a la resta de forces polítiques de quin és el principal problema del país, que no és  la reforma de la Constitució, sinó que no hi ha feina. "Demà hi ha consell de ministres i ara tothom centra l'atenció en aquesta reforma quan el consell de ministres ha d'aprovar un decret sobre mesures d'ocupació. El govern hi hauria d'incorporar mesures que no té intenció de fer, de cara a incrementar la contractació parcial, que seria repartir feina, com incorporar el que pactar amb nosaltres sobre negociació col·lectiva i polítiques actives."

Sobre la reforma constitucional, ha ressaltat que "nosaltres no ens adherirem de cap manera a la presentació de la proposició de llei per modificar la Constitució. La iniciativa legislativa no comptarà amb el suport de CiU, el que no vol dir que després la votem o no. Però allò que va dir Zapatero de presentar el PP, el PSOE i altres grups parlamentaris que ho desitgin una proposta de reforma de la Constitució, nosaltres no ho farem.

El candidat de CiU a les generals ha afegit que "durant el dia d'ahir i d'avui, tots dos partits -i d'una manera particular el govern- tenen interès a informar-nos de com van les negociacions que PP i PSOE estan portant a terme. CiU no ha intervingut ni intervindrà en aquestes negociacions. Per poder acceptar la reforma en els termes que està plantejat ha de quedar clar que CiU no vol que la Constitució fixi cap xifra de límit de despesa o de dèficit, o de deute públic. En tot cas, això s'hauria de fixar en una llei, però no a la Constitució, i tant aquesta llei com la reforma haurien de respectar l'autonomia financera de Catalunya. Nosaltres ja estem d'acord en que es fixi un límit. De fet en el darrer Consejo de Política Fiscal y Financiera, el conseller Mas-Colell ja va votar a favor de fixar aquest límit. Però, reitero que no ha de ser a la Constitució com inicialment pretenen i tampoc a la llei, que no sigui per limitar les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria financera."


Finalment Duran ha assenyalat que "si el que acorden PP i PSOE, ens agrada perquè inclou aquestes línies vermelles que CiU estableix, podem considerar votar a favor de la proposta de reforma. Sé que hi ha  qui ens demana públicament que proposem un referèndum. Que quedi clar que nosaltres no hem descartat de cap manera la idea del referèndum però CiU no s'ha reunit per prendre cap decisió ni sobre el contingut de la proposta de modificació de la Constitució i tampoc sobre la de demanar un referèndum. Primer hem de saber que diu la proposta de modificació, si són capaços o no de posar-se d'acord PP i PSOE i després a partir d'aquí prendre decisions. Però no descartem de cap manera poder demanar un referèndum, perquè entenem que quan avui molta gent demana dels polítics més participació, reformar la Constitució que per a nosaltres no faria falta i fer-ho de la manera que s'està fent, a corre-cuita en quatre dies- paga la pena escoltar l'opinió dels ciutadans. Però no ho farem perquè ens ho digui ICV. Som nosaltres els que ja pensem això al respecte. Però no tenim cap pressa a prendre la decisió fins que no coneguem els continguts i CiU no té cap decisió adoptada de manera definitiva."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat