Indica publicitat
Divendres, 27 de novembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de novembre del 2011 | 17:44
Notícia · Política

El Govern veu "sorprenent" que la vaga d'universitaris i personal es faci a tres dies del 20-N

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha considerat "sorprenent" que la vaga es faci a tres dies del 20-N quan moltes de les reclamacions parteixen de decisions de finals del curs passat.

Antoni Castellà.

Font: ACN · El secretari ha reiterat que és "absolutament fals" que el Govern es plantegi eliminar 4.000 llocs de treball de personal docent investigador (PDI), una de les afirmacions que sosté la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública (PDUP) per convocar la jornada d'aturada. D'altra banda, Castellà ha fet una crida a que no es coartin els drets de la resta de ciutadans.

El secretari d'Universitats ha assegurat que no comparteix els motius que sostenen els universitaris i membres del personal d'administració i serveis (PAS) de les universitats per convocar una jornada de vaga per aquest dijous. "Ni un sol investigador sortirà del sistema i per tant nosaltres no podem compartir el motiu de la vaga perquè no és així", ha declarat. Per contra, Castellà ha assegurat que properament el Govern anunciarà un nou sistema de contractació d'investigadors que inclourà la contractació anual d'un centenar de membres del PDI.

Crida a no coartar els drets dels ciutadans
D'altra banda, Castellà ha apel·lat als organitzadors a que respectin "el drets dels estudiants que volen fer classe i el dels professors a exercir-les". "En democràcia és possible i necessàriament ha de ser possible el fet de reivindicar legítimament, amb el dret d'anar a classe", ha declarat. En aquesta línia, el secretari ha criticat les primeres accions que han dut a terme els estudiants aquest matí com tallar els accessos a Barcelona i algunes vies de Ferrocarrils de la Generalitat i ha fet una crida a "no coartar els drets" dels ciutadans.

"És compatible fer una manifestació reivindicativa però no és tan lògic, sobretot en democràcia, tallar unes vies d'accés amb un impacte per a la gent que ha de poder anar a la seva feina", ha reivindicat. Sobre els pressupostos que s'estan elaborant per al 2012, Castellà no ha negat que hi pugui tornar a haver una retallada però ha assegurat que "la restricció important s'ha fet el 2011". "La situació complexa ja ha passat", ha afegit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat