Indica publicitat
Divendres, 27 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de juny del 2011 | 16:09
Notícia · Política

El Parlament rebutja "rotundament" les agressions a membres de la cambra

Els grups parlamentaris acorden una declaració institucional després dels aldarulls a les portes del Parc de la Ciutadella provocats per una part dels indignats.

ACN · El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una declaració institucional en la qual rebutja "rotundament" les "agressions i les coaccions" que han sofert alguns diputats, treballadors de la cambra i representants dels mitjans de comunicació quan els 'indignats' han intentat impedir el seu accés al Parc de la Ciutadella. La declaració s'ha acordat en una junta de portaveus extraordinària i també assegura que no es pot acceptar que "res ni ningú pugui aturar el treball d'un parlament democràtic". El text també fa una defensa de la democràcia com a sistema que "garanteix" que es puguin expressar acords i "discrepàncies" però "mai des de la coerció i la violència".

La declaració institucional ha estat acordada per unanimitat en una reunió de la Junta de Portaveus en què hi han estat presents tant els membres de la Mesa del Parlament com també de la Junta, i de forma extraordinària hi han participat el president de la Generalitat, Artur Mas, i els presidents dels grups parlamentaris.

En el text es remarca que el Parlament és "la institució que representa el poble català" i "l'expressió de la voluntat popular manifestada a les urnes" que "està al servei de les llibertats i dels valors democràtics i de convivència en un estat de dret". Per això, han "rebutjat rotundament" les "agressions i les coaccions que han sofert els representants del poble català, els treballadors de la institució i els representants dels mitjans de comunicació" quan han intentat entrar a la cambra.

També han rebutjat "l'intent d'aturar el Parlament" per part dels 'indignats', ja que consideren que "no pot acceptar-se de cap de les maneres que res ni ningú pugui aturar el treball d'un parlament democràtic com el nostre i les sessions que hi estiguin convocades".

La declaració afegeix que la democràcia "garanteix que es puguin defensar plantejaments ciutadans d'acord i de discrepància política dins i fora del Parlament", però "mai des de la coerció i la violència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat