Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de d'octubre del 2011 | 18:17
Notícia · Política

ERC concorrerà al 20-N amb un grup de suport que inclourà independents i partits com RCat

La formació mantindrà les sigles, que també coparà els caps de llista de totes les demarcacions. Solidaritat ha lamentat la decisió que, al seu parer, suposa el refús dels republicans a fer una coalició electoral.

Després de ser proclamat oficialment president d'ERC, Oriol Junqueras ha detallat la fórmula que pretén utilitzar la formació per presentar-se a les properes eleccions estatals. Després de negociacions amb Reagrupament i Solidaritat Catalana, la nova executiva d'Esquerra ha decidit que el partit es presentarà mantenint les sigles pròpies, però amb una plataforma de suport que inclourà altres partits –de moment tan sols n'hi ha un de pràcticament confirmat, Reagrupament- i independents. A falta de concretar, doncs, qui formarà part d'aquesta plataforma més enllà de la formació encapçalada per Joan Carretero, queda ja quasi confirmat que SI no hi participarà. Solidaritat entén que amb aquesta proposta ERC "rebutja" la coalició electoral que pretenia assolir la formació d'Uriel Bertran i Alfons López Tena.

Junqueras, per la seva banda, ha assegurat que la proposta de coalició que ha fet el partit és "molt positiva i generosa". Segons l'eurodiputat, el fet que ERC ja tingui representació a Madrid, que les enquestes li tornin a donar i que sigui l'únic partit que hagi manifestat públicament el seu interès per presentar-se a les eleccions, fa que la fórmula –ERC+plataforma de suport- sigui la més adient. La configuració de les llistes s'acabarà de tancar un cop Esquerra conegui qui se suma definitivament a aquesta coalició electoral. Junqueras ha assegurat també que el logo de cada partit serà visible dintre del grup de suport i que a les paperetes electorals s'hi podrà veure el partit al qual pertany cada membre de la llista.

Junqueras també ha destacat que els tres caps de llista (Girona, Tarragona i Lleida) que queden per escollir seran militants d'Esquerra i que també ho serà el número 2 per Barcelona (Joan Tardà). En el cas "improbable" que el cap de llista no fos militant del partit, el cap de llista seria per a un independent. Una opció que Junqueras només considera que sigui factible en cas que el candidat tingués un ampli consens que el recolzés. Els que ja estan definits són el cap de llista per Barcelona, Alfred Bosch, i el número 2 per la mateixa circumscripció, Joan Tardà.

Esquerra té de marge fins el proper divendres 7 d'octubre per formalitzar la 'coalició' que prepara per al Congrés i definir quins seran finalment els partits i les persones que s'hi sumaran.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat