Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de novembre del 2011 | 18:33
Notícia · Política

Jorge Fernández aposta per reduir la despesa de TV3 i Duran l'insta a tancar Telemadrid

El candidat del PP de Catalunya considera un "luxe" que TVC tingui cinc canals, tot i que aquest fet no ha comportat un augment de la despesa.

Barcelona · El cap de llista del PP per la demarcació de Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat que el seu partit aposta per la reducció de la despesa en els mitjans de comunicació públics en la línia de posar a dieta l'administració. Aquest principi afectaria també la televisió pública catalana, tot i que ha admès que uns canals són més prescindibles que altres i que seria un "error" i una "injustícia" tractar de la mateixa manera realitats diferents. El dirigent popular s'ha mostrat partidari de reduir el nombre de canals de TVC perquè, segons ha dit, tenir cinc canals públics és un "luxe".

En declaracions als mitjans de comunicació durant una visita al mercat de Can Vidalet, a Esplugues de Llobregat, Jorge Fernández ha anat més enllà i no ha descartat fusions entre mitjans públics estatals i, fins i tot, de privatitzacions de televisions autonòmiques i locals, a més de la reordenació i simplificació d'estructures en aquestes ens.

Tot i això, Fernández ha dit que hi ha televisions autonòmiques que són més prescindibles que altres. En aquest sentit, ha explicat que ninguna quedaria exclosa del principi de reducció de la despesa, però que tampoc s'ha de tractar de manera igualitària, situacions diferents perquè seria un "error" i una "injustícia".

Duran l'insta a tancar Telemadrid
El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha instat aquest dijous el PP a tancar Telemadrid si creu que les televisions autonòmiques són un luxe. En una roda de premsa a l'ACN, ha subratllat que la televisió madrilenya i moltes més "no tenen cap llengua diferenciada i cap utilitat que no sigui ser un instrument al servei del govern de torn". En canvi, TV3, ha continuat, té una "raó de ser", ja que ha estat i és un instrument de normalització lingüística. De tota manera, Duran ha subratllat que això no treu que no s'hagi d'ajustar el pressupost de TV3, com ja s'està fent, i que s'hagin de fer "més sacrificis".

Bosch diu que TV3 "no es toca"
El cap de llista de la coalició liderada per ERC, Alfred Bosch, s'ha mostrat "indignat" amb les declaracions de Fernández Díaz, ha recordat que ja s'està fent un "gran esforç" a la televisió pública per mantenir la qualitat aplicant un pla d'austeritat i ha criticat que el PP ataqui "la línia de flotació" del model de comunicació a Catalunya. "TV3 no es toca", ha exclamat, ja que és una garantia "d'excel·lència informativa, cohesió social i un element fonamental per a la normalització lingüística". El líder republicà ha apuntat a un possible pacte entre CiU, PSOE i PP per "retallar" la televisió pública.

El PSC creu que el PP "no té legitimitat"
El número dos del PSC per Barcelona, Daniel Fernández, ha assegurat que "el PP no té legitimitat per demanar que s'aprimi TV3" perquè "allà on governa i ha governat ha impulsat un model de televisió pública que no només està polititzada, sinó que és un dels models més cars d'Espanya". En aquest sentit, el número dos del PSC anima els populars a "parlar menys i treballar més allà on governa, com a València".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat