Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de desembre del 2011 | 19:25
Notícia · Política

Otegi: "Les estratègies militars són inhumanes"

En una entrevista a la Cadena Ser, el dirigent abertzale empresonat afirma que ETA ha "d'adoptar una decisió que passi pel reconeixement" a les víctimes.

Empresonat i condemnat a deu anys pel cas 'Bateragune', Arnaldo Otegi, un dels homes clau per entendre el procés irreversible que s'està vivint a Euskal Herria, ha tornat a valor l'escenari polític generat després del 20-N en una entrevista a la Cadena Ser. L'emissora li ha fet arribar un qüestionari al dirigent abertzale. Otegi ha afirmat que "les estratègies militars són inhumanes ja que originen com a conseqüència la conculcació dels més elementals drets humans. És per això que em sento profundament satisfet per la decisió adoptada per la base de reivindicar el valor del diàleg i la negociació per a la solució dels conflictes, convertir el respecte dels drets humans en l'eix de la nostra estratègia d'alliberament i, en coherència, renunciar a la utilització de la violència per aconseguir objectius polítics".

El dirigent abertzale ha explicat que el primer que va fer al conèixer l'anunci d'ETA for compartir la "segura alegria i alleujament de tots aquells càrrecs electes que tenien coartada la seva llibertat com a conseqüència de l'activitat de ETA", i "recordar amb tristesa i respecte a tots aquells homes i dones sense excepció que no han pogut veure aquest moment".  "La memòria ha de ser l'esperó més eficaç perquè el que ha passat no es torni a repetir mai", ha conclòs.

A més, Otegi ha afirmat que ETA ha "d'adoptar una decisió que passi pel reconeixement i la voluntat de reparació a les víctimes", i ha reconegut que "les víctimes i els presos estan necessàriament en l'agenda de les solucions però no porten l'agenda".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat