Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de desembre del 2011 | 17:23
Notícia · Política

Rigau adverteix a Rajoy que la immersió lingüística és intocable

La consellera d'Ensenyament ha alertat que "hi pot haver un conflicte" si el nou cap del govern pretén imposar la llengua amb què s'han de fer les assignatures.

Irene Rigau

Barcelona · A l'emissora Rac1, la consellera d'Ensenyament ha defensat el model d'escola català basat en la immersió lingüística. Sobre les declaracions que Mariano Rajoy va fer en el seu debat d'investidura, Rigau ha indicat que "hi poden haver problemes" si Rajoy pretén imposar en quina llengua s'han de fer les assignatures a les aules catalanes.

La consellera ha deixat clar que les competències que s'ha d'assolir des de l'ensenyament a Catalunya són clares: el domini de la llengua catalana, a més del castellà i d'una tercera llengua estrangera, en la comprensió oral i escrita. "El problema pot apareixer si ens volen imposar la manera d'assolir els objectius. Aquí hi hauria un xoc amb la llei d'ensenyament. El nostre projecte s'ha de poder mantenir igual".

"Si entenem que hem de fraccionar les matèries per llengua, tindrem un problema" ha alertat Rigau sobre la immersió. "Si l'objectiu és que hi hagi tres llengües que es dominin -castellà, català i anglès-, hi estem d'acord. En el què no podem estar d'acord és a imposar-nos la manera d'aconseguir-ho" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat