Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de d'octubre del 2011 | 16:57
Notícia · Política

Ximenis aposta perquè la CUP faci "un pas endavant" i es presenti al Parlament de Catalunya

L'alcalde d'Arenys de Munt assegura que la tasca municipalista feta per la formació ha servit per demostrar que, a més de "teoria política", la CUP té "capacitat de gestió.

Encara falten més de tres anys, si no hi ha sorpreses, perquè se celebrin les properes eleccions al Parlament, però una de les incògnites que, de ben segur, hi haurà en el mapa polític català, és saber si la CUP decidirà fer el salt per presentar-s'hi. No és un debat que marqui l'actualitat de la formació, centrada en gestionar l'important creixement electoral que va experimentar en les municipals, assolint quatre alcaldies i irrompent a ajuntaments de grans ciutats com Girona. Però sí que és latent i,tard o d'hora, els militants hauran de prendre una decisió.

De moment, l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ja s'ha posicionat i ha apostat en una entrevista a l'ACN perquè la CUP faci "un pas institucional endavant" i es presenti en futures convocatòries electorals al Parlament: "No només des de la base pots fer avançar tota una societat i el Parlament de Catalunya seria una bona opció". Ximenis ha afirmat que la CUP ja està preparada per fer aquest salt perquè considera demostrat que, a més de "discurs" i "teoria política", els alcaldes també estan demostrant "capacitat de gestió".

De cara al futur proper, l'alcalde d'Arenys de Munt considera que l'independentisme en general i la CUP en particular han de continuar deixant la seva petjada des del món municipalista per tal de poder mobilitzar "tots els sectors de la societat". Fins ara, diu, "l'estratègia ha estat positiva perquè ens ha donat força".

En les passades eleccions, els militants de la formació rupturista van optar per no presentar-se als comicis al Parlament per poder-se centrar a les municipals. Diversos opinadors van lamentar la decisió al considerar, partint d'una visió força simplista del mapa polític català, que era el moment idoni per presentar-se tenint en compte el creixement de l'independentisme. Els resultats del 20-N, primer, i l'èxit en els comicis municipals de la formació, després, van demostrar l'encert d'aquella estratègia. El dubte, doncs, serà el de saber si, amb tres anys per endavant, la CUP veurà viable fer el salt.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat