Indica publicitat
Diumenge, 28 de de novembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de juny del 2007 | 19:17
Notícia · Seguretat

Els policies no són un circ mediàtic, i hem de dir prou!

Totes les forces sindicals dels Cos de Mossos d’Esquadra s’estan manifestant en el moment d’escriure aquesta notícia-comentari. És un fet històric. Totes i cadascuna de les organitzacions sindicals han respost en defensa de la seva dignitat professional i del reconeixement social de la tasca policial. Volen ser i són funcionaris públics al servei dels ciutadans. Però amb les actuals autoritats polítiques del Departament d’Interior no hi ha sintonia ni complicitat. Diversos comandaments comentaven que “com vols que ens entengui un conseller com Saura que el dia de les Esquadres de Catalunya el més important que ens diu és que ens apujarà el sou?” Amb aquesta intervenció estava manifestant obertament que no entenia res de la policia, de la seva autoestima ni de la seva voluntat de servei.
Avui, milers i milers de Mossos d’Esquadra de tota l’escala de comandament es manifestaven amb un crit unànime: “Saura dimissió”. Possiblement, ben bé aquesta no era la reivindicació d’avui, però era la resposta dels mossos davant la desaparició del conseller, pocs dies abans de les eleccions municipals, quan calia donar la cara. I una crítica de com s’han gestionat uns fets lamentables d’un insignificant número de membres del cos que mereixen com a mínim la presumpció d’innocència. El Departament d’Interior i el govern de Catalunya caldria que no es prenguessin la manifestació d’avui com un fet anecdòtic. És lamentable per un país que les seves forces de seguretat hagin de sortir al carrer per defensar la seva dignitat professional.

I l’eslògan “Els policies no són un circ mediàtic” és la resposta, també, contundent a la irresponsabilitat d’alguns mitjans públics i privats, que aprofitant el morbo i l’interès dels ciutadans per la seguretat, han creat durant dues setmanes un circ mediàtic d’incalculables conseqüències per la policia de Catalunya. I això ho han fet uns professionals que mai amb anterioritat davant de fets gravíssims, no de maltractaments, sinó de tortures, per covardia i por reverencial als poders establerts s’hi havia atrevit. Hi ha responsables i importants del circ mediàtic que tenen una consigna “amb els mossos tot s’hi val”.

Però el Departament d’Interior, el govern de Catalunya, també els responsables dels sindicats policials i tot el col·lectiu no haurien d’oblidar-se que darrere d’aquesta ofensiva “per terra, mar i aire” de la “brunete mediàtica” i del “circ mediàtic acomplexat català” n’hi ha d’altres. Professionals amargats, entre els quals alguns comandaments, procedents dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat i d’alguna policia local, que durant els últims mesos han anat sembrant una història rocambolesca de la creació dels Mossos d’Esquadra i les seves vinculacions comunistes, maçòniques i nacionalistes. I tot perquè aquests personatges no van ser escollits en el seu moment per dirigir aquesta nova policia. Ai dels ressentiments personals!

Però no tot són ressentiments, també hi ha una part dels aparells de l’estat que mai no han entès ni han volgut que Catalunya disposés d’un poder coercitiu propi, que aquests dies s’han emprat a fons per desestabilitzar i ampliar uns incidents que poguessin malbaratar el futur de la política de Catalunya, la seva dignitat professional, el reconeixement social de la seva tasca i, potser així, aconseguir que alguns sectors socials acomplexats i amb autoodi cap a la seva nació reivindiquessin la tornada d’uns cossos de seguretat que ja han acabat una part de la seva activitat a Catalunya, i que esperem que en un futur entenguin que ha d’ésser la policia de Catalunya la màxima responsable de la seguretat del país.

Els sindicats, el Cos de Mossos d’Esquadra i els responsables polítics actuals han d’entendre que no s’ha de polititzar la policia. La policia de Catalunya serà si els ciutadans tenen la percepció que abans no era la policia de CiU, que després no van ser la policia dels socialistes, i que ara no són la policia d’Iniciativa. Són, únicament i exclusiva, la policia de Catalunya.

Esperem que aquesta sigui la última manifestació de la nostra policia per la seva dignitat, doncs no és funció d’aquests funcionaris el manifestar-se, tot i el dret que tenen. Sinó que han de trobar el reconeixement social que reivindiquen, mitjançant el seu servei, la seva credibilitat, i la seva entrega a la ciutadania.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat