Indica publicitat
Dimecres, 8 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de juliol del 2007 | 17:09
Notícia · Seguretat

El fracàs del circ mediàtic

Abstractem, pel seu interès, de la pàgina del Centre d’Estudis Estratègic de Catalunya (CEEC) el següent anàlisi, que podeu llegir íntegrament al seu web:

(...) Segons el diari El Periódico el circ mediàtic organitzat entorn dels vídeos de la comissaria de Les Corts no ha suposat un retrocés significatiu en la valoració del cos, que mereix “molta” o “bastant” confiança al 63,8% dels enquestats. Segons la mateixa enquesta un 87,7% dels ciutadans retreu a govern i/o oposició el tractament de les polèmiques entorn del cos. Finalment una majoria, el 55%, es manifesta en contra de la difusió pública d’imatges destinades al control intern del cos. Són dades per a la reflexió. (...)
Tanmateix cal analitzar alguns aspectes de l’enquesta publicada per El Periódico. En primer lloc es pot afirmar que el circ mediàtic, originat per la interessada filtració d’imatges que pressuposen maltractaments a detinguts, ha fet menys forat del que es pretenia. El cos segueix rebent una àmplia confiança dels ciutadans. La distribució segons l’enquesta d’aquesta confiança per segments de vot no és però homogènia (CiU 77%, PSC 68%, ERC 63% entre els votants de CiU, 56% per ICV, 54% pel PP, 22% per C’s). Ha fracassat doncs l’estratègia del desprestigi entre la majoria social del país, tot i que existeixen sectors en que pot arrelar una atàvica desconfiança a la Policia de Catalunya. (...)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat