Indica publicitat
Dimecres, 1 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de novembre del 2009 | 14:48
Notícia · Seguretat

Amadeu Casellas rep l'alta tot i estar 30 quilos per sota del seu pes habitual

Barcelona · Dues setmanes després que Amadeu Casellas abandonés una vaga de fam de 99 dies, el col·lectiu de suport al pres ha informat que, quan encara està 30 quilos per sota del seu pes habitual i "s'està recuperant d'unes lesions a les cames" que "podrien tenir seqüeles irreversibles", li han donat l'alta i l'han traslladat al Centre Penitenciari de Girona. El mateix moviment ha denunciat les informacions contradictòries que, segons ells, han rebut la mare del pres i el seu advocat, segons les quals Amadeu Casellas havia estat traslladat de nou a Quatre Camins.

Amadeu Casellas porta 23 anys a la presó malgrat no haver comès mai cap delicte de sang. El pres anarquista va aturar l'any passat una vaga de fam de 76 dies quan li van assegurar que la primavera del 2009 se li donaria el tercer grau. Finalment, però, una sospitosa denúncia just el mateix dia que la junta d'avaluació havia de signar el document -una persona que havia pretès introduir droga en una presó va testimoniar que l'Amadeu n'era el destinatari- juntament amb les crítiques que Casellas havia fet del sistema penitenciari, van servir d'argument perquè no es complís lacord amb el pres i se n'endurissin les condicions.

Casellas, malgrat el silenci mediàtic de la majoria de mitjans, ha rebut el suport, no tan sols de col·lectius propers, sinó de centenars de persones relacionades amb el món de la cultura que van adreçar un manifest a la Consellera de Justícia, Montserrat Tura, al Secretari General de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, i a l'opinió pública. A l'escrit s'afirma que "creiem que és impensable que això pugui estar succeint a Catalunya al segle XXI i no podem permetre una mort indigna sense, al menys, alçar la veu i escriure aquestes paraules". Al mateix temps, s'apostava per a la "llibertat immediata per a Amadeu Casellas Ramon, si més no, per raons humanitàries". Entre els signants hi ha el diputat d'ERC Joan Tardà, la presidenta de la FAVB Eva Fernández, o els cantants Manu Chao, Gerard Quintana, Fermin Muguruza i 'Titot'.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat