Indica publicitat
Dilluns, 30 de març del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de juliol del 2009 | 14:58
Notícia · Seguretat

"Para que se jodan"

Barcelona · Aquesta és la raó per la qual, segons un informe extraoficial al que ha tingut accés Deia, un grup de militars i dirigents del CNI van decidir, el passat 17 de juny, embolcallar la creu del mont Gorbea amb una bandera espanyola aprofitant unes maniobres militars. El gest no era gens gratuït, ja que Gorbea té una forta càrrega simbòlica pel basquisme.


Segons Deia, sempre fent referència al document extraoficial elaborat per "persones properes als serveis d'intel·ligència espanyols", l'acció de penjar la bandera espanyola a un dels punts més emblemàtics del sobiranisme basc no va ser un fet improvisat pels militars que realitzaven maniobres militars a la zona. La conquesta' de Gorbea va sorgir en un dinar que van compartir militars amb dirigents i exresponsables del CNI. "Para que se jodan", van ser les paraules d'un dels presents, F B B, per justificar l'acte. Per complementar els elaborats arguments que sorgien d'aquell àpat, un dels altres entaulats, J P G, va assegurar que "ahora es cuando hay que demostrarles que estamos aquí. A Patxi López le encantarà".

El PNB va respondre a la provocació dels militars organitzant una marxa al mont Gorbea. De la Vega, que aleshores va mostrar la seva estranyesa per les crítiques que el partit d'Urkullu va fer, va justificar l'actuació dels militars  com una pràctica habitual quan es desenvolupen aquestes maniobres. A pesar d'això, la suposada implicació del CNI en l'afer fa que "el govern no pugui al·legar desconeixement dels fets, ja que el cap del CNI a Euskadi coneixia el que havia passat des de la seva gestació. A més, en virtut de les seves especials funcions, està obligat a informar d'assumptes d'aquesta naturalesa als seus superiors".

s per això que el PNB ha elevat tres preguntes a la ministra de defensa, Carme Chacón, perquè doni explicacions sobre els fets.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat