Indica publicitat
Dimecres, 25 de novembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de gener del 2010 | 16:18
Notícia · Seguretat

El col·lectiu de presos d'ETA inicia una vaga de fam

Barcelona · El col·lectiu de presos d'ETA (EPPK) ha informat que comença des d'aquest dilluns una vaga de fam a les presons de França i l'Estat espanyol per protestar contra la política de dispersió i aïllament que se'ls aplica. En un

comunicat, el col·lectiu explica també que el dia 18 de cada mes faran una jornada de denuncia per la situació de Jon Anza, militant d'ETA que va desaparèixer fa nou mesos quan es dirigia a França a reunir-se amb membres de l'organització. Diversos col·lectius especulen amb la possibilitat que Anza fos detingut durant el trajecte i morís a mans de la policia, una teoria que defensa també el diari Gara citant a fonts que han tingut contacte amb coneixedors directes del cas. "Volem saber què han fet amb ell. Seguirem exigint responsabilitats", han explicat al comunicat.

Actualment hi ha més de 700 presos acusats de pertànyer o col·laborar amb ETA dispersats per presons de l'Estat espanyol i França. Aquesta política, juntament amb l'aïllament - com en el cas de Lorentxa Gimon, que porta 24 dies en vaga de fam a la presó de Roanne, on és l'única presa basca- ha portat al col·lectiu que els agrupa a augmentar les seves protestes. s aquest marc el que ha propiciat la vaga de fam, de la que de moment no se n'han donat més detalls.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat