Indica publicitat
Dimecres, 8 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de maig del 2007 | 18:55
Notícia · Seguretat

"El País" contra els mossos

El dia de les eleccions municipals el portaveu oficial del nacionalisme espanyol progressista, "El País", feia un dels atacs més virulents i sectaris que es coneix de la premsa espanyola contra un cos policial. El diari ha mantingut un silenci inconfessable sobre els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (CFSE), la seva lluita i els seus mètodes contra la delinqüència organitzada, i un silenci més total encara, amb complicitat, amagant l'actuació dels CFSE contra ETA i en els anys 80 i 90 contra l'independentisme català. En aquells anys, i en els casos produïts en els últims temps, els maltractaments i moltes vegades les tortures estaven i estan absolutament normalitzades i acceptades pel silenci còmplice dels patriotes progressistes espanyols.
Aquest diari, que també va callar amb els GAL, tampoc no s'ha referit a certs sectors de la policia i de la Guàrdia Civil, ara minoritàris, que segueixen fent actuacions semblants. Només cal veure les múltiples denúncies d'organismes internacionals i del Departament de Justícia del Govern Basc.

Els ideòlegs de "El País" han arribat a la conclusió que cal destruir i erosionar un dels pocs eixos que marquen el fet diferencial nacional de Catalunya, la seva policia.

"El País" del dia 27 en un editorial mai vist a les seves pàgines, titulat "Torpezas policiales", diu que els maltractaments "obedecen al sesgo autoritario que anida en este cuerpo des de su fundación, y que ha sido imprimido en buena parte por la escuela de formación". Segur que "El País" voldria que els mossos es formessin a l'acadèmia de la Guàrdia Civil o rebessin formació de com han de tractar els detinguts a la caserna de la Guàrdia Civil al País Basc, a Intxaurrondo. Amb aquesta formació potser aconseguirien els mossos el silenci còmplice del diari "El País" i el nacionalisme dels progressistes espanyols.

I és que als periodistes de "El País" se'ls veu el llautó, ja que continuen lamentant-se que els mossos no hagin incorporat l'experiència de la Guàrdia Civil i la policia nacional. I insisteixen que els mossos "es un cuerpo nuevo que suple con arrogancia su falta de formación".

Davant d'aquesta ofensiva històrica el Parlament i el Govern de Catalunya no poden quedar impassibles. Està en joc la credibilitat d'un dels eixos del poder polític català: el coercitiu. I per un país que no té sentit d'estat és potser, la nostra policia, l'únic puntal d'aquest sentit d'estat inexistent. Per això molesta tant i es vol destruir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat